aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Μια του ύψους και... δυο του βάθους

ΑΕΚ: Μια του ύψους και… δυο του βάθους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όσα «ηλεκτροσόκ» κι αν επιχείρησε η διοίκηση της ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν, η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει. Με εξαίρεση το τελευταίο σκέλος των υποχρεώσεων κατά το προηγούμενο έτος, βλέπει την ομάδα να είναι μια του ύψους και… δυο του βάθους. Στο προχθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό οι Λαρνακείς παρουσίασαν παντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα. Η ΑΕΚ δεν λέει να βρει την… υγειά της, με τον κόσμο της ομάδας να αντιδρά.

Για μία ακόμη φορά, οι κιτρινοπράσινοι δεν είχαν σταθερή απόδοση, τα σκαμπανεβάσματα και οι αδυναμίες «βγάζουν μάτι», κινδυνεύοντας όσο ποτέ προηγουμένως να μείνουν για δεύτερη διαδοχική χρονιά χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κάτι που θα έχει αρνητικές συνέπειες στο πρεστίζ του συλλόγου και κυρίως στο οικονομικό σκέλος.

Σε περίπτωση που στις πρώτες αγωνιστικές των πλέι οφ δεν καταφέρει η ΑΕΚ να κάνει δυναμικό ξεκίνημα, τότε τα παιχνίδια που θα απομένουν έως το φινάλε αυτομάτως θα έχουν διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν είναι χθεσινός. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα κενά και τις αδυναμίες του συνόλου, ωστόσο βλέπει και τους ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν στο ρόστερ στη δεύτερη μετεγγραφική περίοδο (κατόπιν δικής του υπόδειξης) να μην κάνουν τη διαφορά. Με εξαίρεση τον Ελβετό τερματοφύλακα, Ζόελ Μολ, οι υπόλοιποι χάθηκαν στο πλήθος. Η επιλογή της διοίκησης να ξαναδώσει τα «κλειδιά» της ομάδας στον Τσάβι Ρόκα, άλλωστε, μόνο τυχαία δεν έγινε.

Με την άφιξή του στην Κύπρο (πιθανόν την άλλη βδομάδα), ο Καταλανός θα εξετάσει μία σειρά θεμάτων, αρχίζοντας να ιεραρχεί τις προτεραιότητες προτού λάβει τις πρώτες αποφάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ