aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Μεταξύ αποχώρησης και… ασυλίας

ΑΕΚ: Μεταξύ αποχώρησης και… ασυλίας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για την ΑΕΚ το αυριανό ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ στη Λάρνακα, μοιάζει με το τηλεπαιχνίδι «Survivor», που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης. Οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ έχουν την ευκαιρία να παλέψουν για την… ασυλία, που θα τους δώσει το δικαίωμα να μη γίνουν οι κύριοι υποψήφιοι για αποχώρηση από τη μάχη του τίτλου. Τα πλεονεκτήματα της νίκης και τα μειονεκτήματα της μη νίκης, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.

ΜΕ ΝΙΚΗ

Αουτσάιντερ, άλλα στο κόλπο: Το όσο αναπνέω ελπίζω θα αποκτήσει μεγαλύτερο νόημα για τους κιτρινοπράσινους. Θα μειώσουν στους έξι βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και θα επιστρέψουν στο κόλπο του τίτλου. Έστω και ως αουτσάιντερ.

Έτσι ή αλλιώς, αξιοποίηση: Θα αξιοποιηθεί το μεθαυριανό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα. Νίκη της γηπεδούχου θα σημαίνει άνοδο των Λαρνακέων στη δεύτερη θέση, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν σε σημαντική απόσταση από την τέταρτη θέση (έστω και αν η ΑΕΛ προσπεράσει το «τριφύλλι»). Σε ενδεχόμενη ισοπαλία στη Λευκωσία, θα πιάσουν τους κυανόλευκους στους 62 βαθμούς και θα αυξήσουν τη διαφορά από τους πράσινους.

Το καλύτερο γιατρικό: Η ήττα από τον Απόλλωνα στην περασμένη αγωνιστική ήταν η πιο οδυνηρή της τρέχουσας σεζόν. Δύο γκολ στο χρόνο της καθυστέρησης και από το 2-1 στο 2-3. Το σοκ ήταν μεγάλο και χρειάζεται γιατρικό για να επέλθει ισορροπία. Τι καλύτερο από τη νίκη απέναντι στο πρώτο φαβορί για τη στέψη του πρωταθλητή;

ΜΗ ΗΤΤΑ

Τετέλεσται: Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της ΑΕΚ δεν θα περιμένει πρωτάθλημα σε ενδεχόμενη αυριανή ήττα. Ούτε όμως και η ισοπαλία αρκεί για ομάδα που βρίσκεται στο πλην εννιά και θέλει να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Προς τα κάτω: Πλέον δεν θα βλέπει προς τα πάνω, αλλά προς τα κάτω. Όχι μόνο θα χαθεί το τρένο του τίτλου για τους κιτρινοπράσινους, θα χρειαστεί να διασφαλίσουν ότι δεν θα πέσουν κάτω από την τρίτη θέση. Ειδικά αν ηττηθούν αύριο και νικήσει μεθαύριο η Ομόνοια τον Απόλλωνα.

Οδεύει στο κενό: Ο στόχος που τέθηκε από τη διοίκηση για την τρέχουσα σεζόν ήταν ο πρωταθλητισμός. Με πλην 12 ή πλην 9, η προσπάθεια οδεύει στο κενό. Χάθηκε και η ελπίδα διάκρισης στο κύπελλο και συνεπώς, για ακόμη μία σεζόν θα μείνει δίχως τίτλο η ομάδα της Λάρνακας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ