aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Μέσοι που… κόβουν και ράβουν

ΑΕΚ: Μέσοι που… κόβουν και ράβουν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η τριάδα του κέντρου της ΑΕΚ δείχνει στα πρώτα παιχνίδια να παίρνει μπρος. Οι Ματίγια Σπόλιαριτς, Άβρααμ Γκονσάλες και Στεφάν Σπιρόφσκι άφησαν υποσχέσεις για αρμονική συνεργασία στη συνέχεια και μένει απλώς να τις… τηρήσουν. Αρκεί φυσικά να «υποχρεώσουν» τον Νταβίδ Κανέδα, με τις εμφανίσεις τους και την προσπάθειά τους στις προπονήσεις, να τους διατηρεί στο βασικό σχήμα.

Πέρα όμως από τα κυρίως καθήκοντά τους ως κεντρώοι, στα πρώτα δύο παιχνίδια είχαν συμμετοχή επίσης στα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας τους. Αρχή με τον Γκονσάλες, ο οποίος σκόραρε από μία φορά απέναντι σε Νέα Σαλαμίνα (2-1) και ΑΠΟΕΛ (3-0). Επίσης, άρχισε με μακρινή πάσα ακριβείας τη φάση του πρώτου τέρματος εις βάρος των γαλαζοκιτρίνων.

Γκολ πέτυχε και ο Σπιρόφσκι εις βάρος του ΑΠΟΕΛ, ανοίγοντας το σκορ, ενώ στο ίδιο ματς είχε συμβολή και στο δεύτερο γκολ. Έβαλε πίεση στον Γιάννη Σατσιά και σε συνεργασία με τον Ιβάν Τρισκόφσκι έκλεψαν την μπάλα και βγήκαν στην αντεπίθεση. Στη συνέχεια, ο Σπιρόφσκι βοήθησε ώστε να κυλήσει η μπάλα προς τον Καταλανό, ο οποίος σούταρε στα δίχτυα με τη βοήθεια της «κόντρας» στον Ράφαελ Σάντος.

Τέλος, στο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους, ο Σπόλιαριτς έστρωσε την μπάλα στον Γκονσάλες και η συνέχεια γράφτηκε με ένα από τα ωραιότερα τέρματα των δύο πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ