aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Με την προσοχή στους τραυματίες

ΑΕΚ: Με την προσοχή στους τραυματίες

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Σημαντική αναμένεται να είναι η σημερινή ημέρα σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεση του ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Αρκετοί απέχουν από τις προπονήσεις της ΑΕΚ, κάτι που σίγουρα προκαλεί αγωνιστικό πονοκέφαλο στον Βάσκο τεχνικό.

Ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης και προσπαθούν να προπονηθούν σε φουλ ρυθμό οι Χέφελ, Ακοράν, Τολεμές και Ιωάννου. Εκτός πλάνου είναι ο παροπλισμένος Μοϊσόφ, ενώ δεν υπολογίζονται επίσης οι Κάρλες Πλάνας και Φακούντο Γκαρσία, οι οποίοι αποκτήθηκαν μετά το εξ αναβολής ματς με τον Απόλλωνα. Ο Ιωάννου κατά πάσα πιθανότητα θα είναι έτοιμος και αναμένεται να είναι στην αποστολή του αγώνα. Μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης είναι πολύ πιθανό να διαφανεί αν θα έχει κάποιον ή κάποιους στη διάθεση του ο Ιδιάκεθ.

Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει η ΑΕΚ μετά τις δυο ισοπαλίες που είχε. Η ανάγκη για νίκη είναι πολύ μεγάλη και αν έρθει σε ντέρμπι θα φέρει ηρεμία και μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει της συνέχειας.

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα, αλλά όλα αλλάζουν με μία επιτυχία και η ΑΕΚ έχει ανάγκη μία νίκη και μία πειστική εμφάνιση για να ανατρέψει το κλίμα. Ποιότητα υπάρχει και πιθανόν ο Ιδιάκεθ να δώσει φανέλα βασικού σε παίκτες που δεν είδαμε ώς σήμερα, όπως ο Φιόλιτς που ακόμη δεν έκανε ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από την τακτική που θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει ο Ιδιάκεθ για να αντιμετωπίσει η ομάδα του τον Απόλλωνα. Αντίπαλος που αρέσκεται να κρατά μπάλα και να κυριαρχεί όπως και η ΑΕΚ. Έτσι, και από πλευράς τακτικής το παιχνίδι θα έχει το δικό του ενδιαφέρον. Το ερώτημα είναι αν θα διατηρηθεί το 3-5-2 ή αν θα προτιμηθεί τετράδα στην άμυνα. Το δεύτερο σενάριο υπάρχει κυρίως επειδή οι επιλογές για το κέντρο της οπισθοφυλακής είναι περιορισμένες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ