aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Με την πλάτη στον τοίχο…

ΑΕΚ: Με την πλάτη στον τοίχο…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΕΚ βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Να θέλει δηλαδή μόνο νίκη για να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αν κερδίσει, θα μειώσει τη διαφορά από την πρώτη θέση στους έξι βαθμούς, ενώ σε περίπτωση ήττας θα πάει η διαφορά στους 12 βαθμούς και θα πει οριστικά «αντίο» στον τίτλο. Τα τελευταία 2,5 χρόνια η ΑΕΚ βρέθηκε σε παρόμοια δύσκολη κατάσταση και σε γενικές γραμμές δεν τα πήγε άσχημα. Συνήθως αντιδρά στα δύσκολα με νίκες, όμως τώρα γνωρίζει πολύ καλά ότι οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, το άγχος και η πίεση είναι αποκλειστικά στη δική της πλευρά και αυτό είναι που καλείται να διαχειριστεί.

Χθες επέστρεψαν οι Μπόλιεβιτς και Μαλόκου αφού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την εθνική τους ομάδα. Ο Μαλόκου προπονήθηκε ατομικά, ενώ ο Μπόλιεβιτς σε κανονικό ρυθμό. Σήμερα επιστρέφουν, επίσης, οι Τρισκόφσκι, Μοϊσόφ και Μιχαήλ, με τους Σκοπιανούς πιθανό να μην προλαβαίνουν ούτε τη σημερινή προπόνηση. Ο Χαραλαμπίδης προπονείται ατομικά, καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό που αποκόμισε στο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής με το Καζακστάν, ενώ δεδομένη είναι η απουσία του τιμωρημένου Τρισκόφσκι.

Ο Ιδιάκεθ προετοιμάζει τους παίκτες του ψυχολογικά αλλά και τακτικά, για το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου, ενώ και για τον ίδιο θα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αποτελεί στοίχημα για τον Βάσκο προπονητή να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά και η ομάδα του να βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Μετά από αποτυχίες στο παρελθόν, ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε τονίσει ότι η ομάδα του δεν έχει «πεθάνει» ακόμη. Αυτό καλείται να κάνει και το Σάββατο στο «ΑΕΚ Αρένα», να «φωνάξει» δηλαδή ότι είναι εδώ και θα διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές της για κατάκτηση του τίτλου. Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, η ΑΕΚ είναι διατεθειμένη να τα δώσει όλα για τη νίκη. Ο Ιδιάκεθ έχει κάποιες επιπλέον επιλογές αφού οι Τομάς και Τέτε είναι σε καλύτερη κατάσταση και διεκδικούν ακόμη και θέση στο αρχικό σχήμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ