aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Με την… αύρα του Ιδιάκεθ

ΑΕΚ: Με την… αύρα του Ιδιάκεθ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το μυαλό όλων στην ΑΕΚ είναι στραμμένο στην επόμενη αγωνιστική υποχρέωσή της. Μετά και τη νίκη κυπέλλου απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, η ψυχολογία είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα, ενώ με την έλευση του νέου προπονητή έχει έρθει διαφορετική… αύρα στα αποδυτήρια. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ εκτιμάται ιδιαίτερα από τους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους συνεργάστηκε πέρσι και γι’ αυτό ο Άντερ Μουρίγιο ήθελε να τον φέρει πίσω.

Ο Βάσκος τεχνικός γνωρίζει ότι έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, όμως είναι αποφασισμένος μαζί με τους συνεργάτες του να κάνουν ό,τι μπορούν για να ανατρέψουν την κατάσταση και στο τέλος να επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ. Μεγάλο βάρος έχει ρίξει στο κομμάτι της ψυχολογίας, μιας και είναι φυσιολογικό τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα να έχουν επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές.

Δεν ήταν τυχαία άλλωστε και η αναφορά του κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, όπου τόνισε: «Το πιο σημαντικό είναι να επανέλθει η αυτοπεποίθηση στις τάξεις των ποδοσφαιριστών. Να πιστέψουν στις ικανότητες και στην ποιότητά τους». Ο ίδιος πιστεύει ακράδαντα ότι η ομάδα διαθέτει ποιότητα και προσωπικότητα, φτάνει με τους κατάλληλους χειρισμούς και την επιστροφή κάποιων ποδοσφαιριστών να αρχίσει να παίρνει μπρος.

Στα δυο χρόνια που εργάστηκε στην ΑΕΚ έδειξε πως του αρέσει να χρησιμοποιεί διάφορους σχεδιασμούς και πολλές φορές να κάνει μετατροπές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Προσφιλές του ήταν το 3-5-2 και γενικά έδειξε πως προτιμά τη χρησιμοποίηση τριών σέντερ μπακ. Κάτι που έκανε και η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια επί Αντόνια Ιραόλα και πολύ πιθανό να διατηρήσει ο Ιδιάκεθ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ