aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Με κίνητρο το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα και την ξεκούραση

ΑΕΚ: Με κίνητρο το καλό εισιτήριο του Γιουρόπα και την ξεκούραση

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Με ένα σωρό αγωνιστικά προβλήματα βρίσκεται στη Λεμεσό η αποστολή της ΑΕΚ, προσδοκώντας ότι θα υπερκεράσει το εμπόδιο  του Απόλλωνα και θα βρεθεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ένα βαθμό διαφορά από τους κυανόλευκους. Αυτός είναι ο στόχος που κυνηγά η ομάδα της Λάρνακας στις τελευταίες δυο αγωνιστικές, όμως οι πολλές απουσίες παικτών καθιστούν την αποστολή πολύ πιο δύσκολη.

Έξι σημαντικοί και τις πλείστες φορές βασικοί ποδοσφαιριστές είναι εκτός, ενώ αμφίβολοι είναι άλλοι δυο. Είναι δεδομένο ότι εκτός είναι ο τιμωρημένος Καταλά και οι τραυματίες Τρισκόφσκι, Ακοράν, Χέφελ, Τέτε, Ακίνο. Ο Μοϊσόφ στην καλύτερη περίπτωση να είναι στον πάγκο, ενώ ο Γκαρσία προπονήθηκε και είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ιδιάκεθ είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε άλλο ένα παιχνίδι σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τόνιο, στην τριάδα της άμυνας οι Μίκελ, Τρουγιόλς, Αντωνιάδης ή Γκαρσία. Οι δυο αμυντικοί μέσοι στο σύστημα 3-4-3 θα είναι οι Λαρένα-Σάστρε. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Νάτσο Κάσες. Δεξιά θα κινείται ο Ιγκόρ και αριστερά ο Ιωάννου. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τολεμές και στα «φτερά» οι Γιάννου, Σουάρες.

Παρά τις σημαντικές απουσίες, η ΑΕΚ έχει ποιότητα και ο προπονητής μπορεί να παρατάξει ανταγωνιστική ενδεκάδα. Αν κερδίσει θα πάρει προβάδισμα για τη δεύτερη θέση, η οποία στο φινάλε μπορεί να της χαρίσει και δυο εβδομάδες περισσότερη ξεκούραση, αν και εφόσον κατακτήσει το κύπελλο ο ΑΠΟΕΛ. Κάτι που έχουν μεγάλη ανάγκη οι ποδοσφαιριστές μιας και η σεζόν για την ομάδα της Λάρνακας ξεκίνησε πολύ νωρίς και ήταν αρκετά κουραστική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ