aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Με ισχυρό προβάδισμα, μα και μεγάλο δέλεαρ!

ΑΕΚ: Με ισχυρό προβάδισμα, μα και μεγάλο δέλεαρ!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ)

Το 3-0 με το οποίο η ΑΕΚ «πάτησε» τη Λέφσκι Σόφιας στην Αρένα στον πρώτο αγώνα για τον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, προσφέρει άνεση στην ομάδα της Λάρνακας ενόψει του επαναληπτικού της Πέμπτης (1η Αυγούστου – 19:30), όχι όμως χαλάρωση. Οι Βούλγαροι στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στη Λάρνακα, απέδειξαν πως ανά πάσα στιγμή μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία του Τόνιο Ραμίρεθ και οι κιτρινοπράσινοι στον επαναληπτικό του «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ», θα χρειαστεί να παρουσιαστούν ακόμη πιο σοβαροί στο παιχνίδι τους, ιδιαίτερα στον ανασταλτικό τομέα.

Χωρίς πολλές περιστροφές, η Λέφσκι δεν τρομάζει τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ και τους παίκτες τους, ωστόσο αν δεν υπάρξει προσοχή και δεχθεί νωρίς ένα γκολ η ΑΕΚ, οι αντίπαλοί της θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δικαίωμα πίστης για ανατροπή και πρόκριση. Οπόταν, καλό θα είναι από νωρίς οι Λαρνακείς να υψώσουν ανάστημα και να στείλουν ισχυρό μήνυμα άρνησης στην «μπλε χιονοστιβάδα» όπως είναι το προσωνύμιο της Λέφσκι.

Η αποστολή της ΑΕΚ θα αναχωρήσει σήμερα στις 19:00 από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας με απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Η ΑΕΚ πραγματοποίησε χθες το πρωί την προτελευταία της προπόνηση στην Κύπρο και σήμερα οι κιτρινοπράσινοι θα κάνουν εκγύμναση για τελευταία φορά στη Λάρνακα, αρκετές ώρες πριν από την αναχώρηση. Ο Βάσκος τεχνικός αισθάνεται πιο άνετος από ποτέ προηγουμένως, καθότι αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και ασφαλώς εύχεται να μην προκύψει κάποιο απρόοπτο της τελευταίας στιγμής που θα ανατρέψει κάποια από τις σκέψεις του ενόψει του επαναληπτικού.

Ο ΑΕΚ θα ταξιδέψει στην βαλκανική χώρα έχοντας υπόψη της τους κινδύνους που έχει ο αγώνας απέναντι σε ομάδα που είναι πληγωμένη από το πρώτο ματς κι ο Ιδιάκεθ φρόντισε να περάσει το μήνυμα στους παίκτες του πως «τα πληγωμένα θεριά πολλές φορές είναι πολύ πιο επικίνδυνα». Η ποιότητα, όμως, της ομάδας του 47χρονου προπονητή, οι εμπειρίες που έχει στην Ευρώπη και το 3-0 του πρώτου ματς, την καθιστούν φαβορί. Λίγη προσοχή χρειάζεται, σοβαρότητα και ουσία για να φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλει η ομάδα της Λάρνακας για να προκριθεί στον γ’ προκριματικό γύρο της δεύτερης σε τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Κάτι που αν οριστικοποιηθεί, παράλληλα θα τσεπώσει άλλες 280.000 χιλιάδες ευρώ ως μπόνους συμμετοχής στον γ’ προκριματικό και η σούμα θα μας κάνει 780.000 ευρώ. Μεγάλο λοιπόν το οικονομικό δέλεαρ…

Με ένα γκολ, το έργο γίνεται απλό

Συγκριτικά με τις αγωνιστικές ανορθογραφίες που παρουσίασε η ΑΕΚ στην διπλή αναμέτρηση με την Πετροκούμπ στον α’ προκριματικό γύρο, απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας φάνηκε αισθητά η βελτίωση. Ασχέτως αν την βόλεψε και η αριθμητική υπεροχή μετά από την αποβολή του Μιλάνοφ. Η επιβλητική εμφάνιση του πρώτου αγώνα, ο τρόπος με τον οποίο ήλθαν τα γκολ με τις όμορφες δημιουργίες κι εκτελέσεις, αλλά και η αποτελεσματικότητα, είναι στοιχεία που βελτιώνουν το κλίμα και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση.

«Το κλίμα είναι αρκετά καλό. Είμαστε ομάδα της οποίας το κλίμα δεν διαταράσσεται εύκολα. Όλοι πρέπει να παρουσιαστούν σοβαροί για να τελειώσει η δουλειά. Κάναμε το πρώτο βήμα. Με ένα εκτός έδρας γκολ απλοποιούνται τα πράγματα, αυτός είναι ο σκοπός», μάς ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ Κυριάκος Δημητρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ