aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Με φόντο την 4η θέση…

ΑΕΚ: Με φόντο την 4η θέση…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα για την ΑΕΚ, ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει και ο οποίος δεν φαντάζει καθόλου εύκολη υπόθεση είναι η έξοδος στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος. Χρειάζεται, λοιπόν, να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα και παράλληλα τη βαθμολογική της θέση. Απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, σήμερα στις 18:00 στο Αρένα, το έργο των παικτών του Ηλία Χαραλάμπους δεν θα είναι εύκολο. Άλλωστε, παίζουν με μία ομάδα η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει πολλές φορές την ΑΕΚ, εντός και εκτός έδρας.

Αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται οι Τέτε, Σάστρε και Πλάνας, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η παρουσία των Ακοράν, Τρουγιόλς και Ναράνχο στην αποστολή. Με αυτά τα δεδομένα κάποιες αλλαγές θα γίνουν από τον Χαραλάμπους, με το σενάριο να επιστρέψει με τετράδα στην άμυνα να μην είναι απομακρυσμένο. Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση ο Τόνιο, δεξιά στην άμυνα ο Φερνάντες, αριστερά ο Ιωάννου και οι Γκονθάλεθ και Τζολοβάρτ ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Τρουγιόλς ή Γκαρσία και Χέφελ, με τον Σπόλιαριτς λίγο πιο μπροστά. Δεξιά στην επίθεση, αν είναι καλά, ο Ακοράν, αλλιώς θα παίξει ο Φερνάντες και δεξί μπακ ο Τάντι, αριστερά της επίθεσης ο Γιάννου και στην κορυφή ο Τρισκόφσκι. Υπάρχει και το σενάριο του 3-4-3, το οποίο όμως δεν δούλεψε καθόλου καλά απέναντι στην ΑΕΛ. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βγάλει την εικόνα που ήθελε για να πάρει την πρόκριση.

Κάθε παιχνίδι και κάθε βαθμός για την ομάδα της Λάρνακας είναι σημαντικά και ειδικά μέσα στην έδρα της δεν έχει περιθώρια για απώλειες. Πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι για να μπορέσει να ανέβει βαθμολογικά και να διεκδικήσει την 4η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτό θα γίνει μόνο αν η ομάδα που κατακτήσει το κύπελλο τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις και η ΑΕΚ ολοκληρώσει το πρωτάθλημα ως τέταρτη. Το κλίμα σίγουρα στα αποδυτήρια δεν είναι και το καλύτερο μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, όμως υπάρχει θέληση και αποφασιστικότητα απ’ όλους για να τα δώσουν όλα και να παλέψουν για τον στόχο που έχει απομείνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ