aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Με μπροστάρη τον αρχηγό

ΑΕΚ: Με μπροστάρη τον αρχηγό

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Με τον Ιβάν Τρισκόφσκι να μπαίνει στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης, η προετοιμασία της ΑΕΚ έχει μπει στην τελική της ευθείας ενόψει του κυριακάτικου εντός έδρα αγώνα με το Παραλίμνι. Ο διεθνής επιθετικός προπονήθηκε χθες με την υπόλοιπη ομάδα, έτσι αν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο θα είναι στο αρχικό σχήμα για την αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής.

Χωρίς ενοχλήσεις συνεχίζουν να προπονούνται οι Χέφελ, Μοϊσόφ, Ακοράν. Και οι τρεις είναι πολύ πιθανόν να πάρουν μία θέση στην αποστολή. Ένα μικρό ερωτηματικό συνοδεύει τον Ακοράν και σήμερα πιθανόν να ξεκαθαρίσει η κατάστασή του. Οι παίκτες που φαντάζει δύσκολο να τεθούν στη διάθεση του Ιδιάκεθ είναι οι Πλάνας και Τρουγιόλς, οι οποίοι δεν προπονούνται και λογικά θα τεθούν εκτός πλάνων, μιας και πλέον στην ΑΕΚ δεν ρισκάρουν με κανέναν ποδοσφαιριστή. Δεδομένα εκτός είναι ο Τολεμές.

Όσον αφορά στις επιλογές για την ενδεκάδα για την ώρα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Πιθανόν ο Τάντι να πάρει φανέλα βασικού αν δεν είναι πανέτοιμος ο Μοϊσόφ. Ο Χέφελ επίσης διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα ενώ δεδομένη θεωρείται η επιστροφή του ηγέτη και αρχηγού Τρισκόφσκι, στον οποίο στηρίζει πολλά η τεχνική ηγεσία για να πιστωθούν την Κυριακή οι τρεις βαθμοί στο ταμείο.

Για την ΑΕΚ, το πιο σημαντικό είναι να κερδίσει και να… φτιάξει ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και σαφέστατα εάν αφήσει βαθμούς μέσα στην έδρα της απέναντι στο Παραλίμνι θα αποτελέσει πισωγύρισμα. Αγωνιστικό, βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό. Επομένως, η νίκη είναι μονόδρομος, όποιοι ποδοσφαιριστές κι αν κληθούν να αγωνιστούν. Οι 10 βαθμοί σε 6 παιχνίδια δεν είναι ικανοποιητικός απολογισμός για την ΑΕΚ, η οποία θα πρέπει να αρχίσει να ρολάρει για να δει τη συνέχεια πιο αισιόδοξα.

Σήμερα, ο  Ιδιάκεθ θα παραθέσει την καθιερωμένη του συνέντευξη Τύπου. Θα γίνει στο ΑΕΚ Αρένα, αρχίζει το μεσημέρι και αναμένεται να τοποθετηθεί για την κατάσταση των παικτών που βρίσκονται στο ιατρικό δελτίο.

Εν τω μεταξύ, για ένα ακόμη παιχνίδι δεν αναμένεται να παρατηρηθεί έντονη παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στις κερκίδες. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός που θα βρεθεί στο γήπεδο θα είναι κοντά στις 2.500. Πάντως και η ώρα έναρξης του αγώνα που καθορίστηκε στις 17:00 και η μέρα, ευνοούν την παρουσία των φίλων της ομάδας στο στάδιο. Άλλωστε και οι παίκτες χρειάζονται τη στήριξη του κόσμου, πόσο μάλλον στα εντός έδρας παιχνίδια και μετά από τις βαθμολογικές απώλειες που προέκυψαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ