aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: «Λουκούμι» η κλήρωση, αν περάσει από τη Λέφσκι πάει Βέλγιο ή Ρουμανία

ΑΕΚ: «Λουκούμι» η κλήρωση, αν περάσει από τη Λέφσκι πάει Βέλγιο ή Ρουμανία

Απέφυγε τα πολύ δύσκολα η ΑΕΚ σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέφσκι Σόφιας στον β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση έκανε το χατίρι στην ομάδα της Λάρνακας, καθώς δεν της έβγαλε κάποιον πιθανόν αντίπαλο όπως η Γουλβς (παίζει με την Κρουσέιντερς Βορείου Ιρλανδίας), Λέγκια Βαρσοβίας (παίζει με την Κουόπιον Παλοσέουρα Φινλανδίας) και η ΑΖ Άλκμααρ (παίζει με την Χάκεν Σουηδίας), αλλά μια εκ των Γάνδη (Βέλγιο) ή Βιιτόρουλ Κονστάντσα (Ρουμανία).

Δύσκολες ομάδες, δε λέμε, όμως σαφώς πιο εύκολες από τις άλλες που προαναφέραμε. Φυσικά, η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα αρχίσει να σκέφτεται τον επόμενό της προορισμό, μόνο αν περάσει από την Λέφσκι, την οποία αντιμετωπίζει την Πέμπτη στη Αρένα και μια εβδομάδα αργότερα στη Σόφια.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΓΑΝΔΗΣ

Η Γάνδη ιδρύθηκε το 1900 στην ομώνυμη πόλη του Βελγίου. Ήταν το ποδοσφαιρικό τμήμα του σωματείου ΑΑG που είχε ιδρυθεί το 1894 και ήταν ο μοναδικός σύλλογος εκτός Βρυξελλών που συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της τότε Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βελγίου. Στα τέλη της δεκαετίας του 50’ το καινούργιο στάδιο της ενήργησε ως φόντο για την διεξαγωγή των δύο πιο αξιοσημείωτων αγώνων του συλλόγου. Ο πρώτος αυτός με την Ρεάλ Μαδρίτης το 1957 που έληξε 0-9 και ο δεύτερος αυτός με τη βραζιλιάνικη Σάντος το 1959 που ενώπιον 25.000 θεατών ο Πελέ έχασε από την Γάνδη (2-1).

Στο πέρασμα των χρόνων η Γάνδη συνάντησε προβλήματα σχετικά με την καθιέρωσή της στις κορυφαίες ομάδες του Βελγίου φτάνοντας ως και την Γ΄ Κατηγορία πριν καταφέρει να επιστρέψει στα «σαλόνια». Την δεκαετία του ’90, μάλιστα, αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα δηλώνοντας πτώχευση με τα χρέη να ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ο τότε νέος πρόεδρος, Ivan De Witte στις αρχές του 2000 ένωσε τις δυνάμεις του με την πόλη της Γάνδης προκειμένου από κοινού να οδηγήσουν την ομάδα στην ανάπτυξη και τη διεκδίκηση τίτλων. Το πρότζεκτ αποδείχτηκε πετυχημένο.

Αποτέλεσμα εικόνας για kaa gent fc Ghelamco Arena

Σταδιακά η Γάνδη ισχυροποιήθηκε, απέκτησε δυναμική και οι διακρίσεις ήρθαν. Το 2009-2010 κατέκτησε το Κύπελλο, το 2014-2015 ήρθε το πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν το Σούπερ Καπ. Τίτλοι που ήρθαν να συμπληρώσουν τα δυο προηγούμενα Βελγικά Κύπελλα του 1963 και 1983. Το 2013, μάλιστα, ο σύλλογος απέκτησε νέο στάδιο, το χωρητικότητας 20.000 θεατών,  Ghelamco Arena.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΒΙΪΤΟΡΟΥΛ ΚΟΝΣΤΑΝΤΣΑ

Ιδρύθηκε το 2009 από τον πρώην Ρουμάνο διεθνή Γκεόργκι Χάτζι. O σύλλογος είναι ιδιαίτερα γνωστός για την προώθηση νέων ταλέντων από την ακαδημία του, εξ ου και το ψευδώνυμο «Παιδιά του Χάτζι». Η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν το 2017 όταν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια και έγινε η πρώτη ομάδα από το νομό που κατάφερε να κερδίσει τον Εθνικό τίτλο. Το γήπεδο της Βιτορούλ είναι το «Στάδιο Βιιτόρουλ» και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη πόλη Κονστάντσα. H χωρητικότητα του γηπέδου είναι 4.500 θεατών και άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2015.

Αποτέλεσμα εικόνας για viitorul constanta stadion

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ