aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: «Λάμψη» στην Αρένα, το στολίδι της!

ΑΕΚ: «Λάμψη» στην Αρένα, το στολίδι της!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Προχωρούν και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς τα βελτιωτικά έργα στο «ΑΕΚ Αρένα». Η αλήθεια είναι πως το lockdown ένεκα κορωνοϊού προκάλεσε στασιμότητα, πλην όμως με την επιστροφή στην… κανονικότητα, επανεκκίνησαν οι εργασίες στο στάδιο της ΑΕΚ, με το «λίφτινγκ» να συνεχίζεται εντατικά.  

Εκφράζεται η αισιοδοξία πως μέχρι το τέλος του 2020, το «ΑΕΚ Αρένα» θα αναβαθμιστεί σε «Κατηγορίας 4», οπότε αυτομάτως θα είναι διαθέσιμο για να φιλοξενήσει παιχνίδια στη φάση των ομίλων και των δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ. Έως το φινάλε του τρέχοντας έτους, το στέγαστρο στη δυτική κερκίδα θα τοποθετηθεί, κάτι που εννοείται ότι θα προσθέσει επιπλέον «λάμψη» στο στάδιο. Θα δώσει μία πιο σύγχρονη όψη και θα προσδώσει καλύτερη ηχητική.

Οι εργασίες κυλούν με βάση τους σχεδιασμούς και εκτιμάται ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν όλα τα έργα του γηπέδου. Για παράδειγμα, «τρέχουν» οι αλλαγές στα δημοσιογραφικά θεωρεία, τα οποία ξηλώνονται και θα χτιστούν σε άλλο σημείο (προς τα δεξιά). Κάτω από τον χώρο που θα βρίσκονται οι αθλητικές συντάκτες, θα δημιουργηθεί ένα σημείο, στο οποίο θα μπορεί ο αθλητικός συντάκτης να βρεθεί μετά το τέλος του αγώνα ώστε να εργαστεί.

Ο  χώρος των επισήμων θα είναι περίπου στο κέντρο του γηπέδου και λίγο πιο αριστερά θα είναι το δωμάτιο ελέγχου με τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ανεγείρονται γραφεία προπονητών και υπευθύνων σταδίου στο πίσω μέρος όπου θα εργάζονται οι δημοσιογράφοι για τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις και την κάλυψη των αγώνων.

Στον δεύτερο όροφο θα δημιουργηθεί στούντιο για την κάλυψη των αγώνων και σε ευθεία, κάμερες για τον έλεγχο των οφσάιντ. Επίσης, θα ανεγερθεί χώρος για δεξιώσεις VIP. H OYEΦΑ, βλέπετε, απαιτεί κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα όσον αφορά αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Διευκρινίζεται πως το «ΑΕΚ Αρένα» θα φιλοξενήσει κανονικά τους αγώνες πρωταθλήματος από την πρώτη αγωνιστική καθώς τα βελτιωτικά έργα δεν θα επηρεάσουν τη διεξαγωγή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ