aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Κροατικό «εργαλείο» για όλες τις δουλειές

ΑΕΚ: Κροατικό «εργαλείο» για όλες τις δουλειές

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μπορεί η ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας να μοιάζει μεγαλύτερης προτεραιότητας τη δεδομένη στιγμή, όμως ο Άντερ Μουρίγιο έφερε στην Κύπρο Κροάτη μεσοεπιθετικό. Πρόκειται για τον Ιβάν Φιόλιτς ο οποίος έρχεται με τη μορφή δανεισμού από τη βελγική Γκενκ. Δημοσιεύματα στο Βέλγιο αναφέρουν ότι ο Φιόλιτς είναι ήδη Κύπρο και ότι χθες πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και θα κλείσει στην ομάδα της Λάρνακας για ένα χρόνο με τα μορφή δανεισμού, χωρίς η ΑΕΚ να έχει πάνω της οψιόν αγοράς.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Φιόλιτς αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή ως επιτελικός μέσος, όμως μπορεί να δώσει λύσεις και στα άκρα της επιθετικής γραμμής. Είναι 23 χρόνων και αν ανακοινωθεί η απόκτησή του, τότε συμπληρώνονται οι θέσεις για τον κατάλογο Α. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός άνω των 22 θα πρέπει κάποιος άλλος παίκτης να αποδεσμευθεί από το ρόστερ.

Στην ΑΕΚ «τρέχουν» να εγγράψουν τον Φιόλιτς για να μπορέσει να δηλωθεί για τις διπλές αναμετρήσεις με την Γάνδη. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ ακολούθως έπαιξε 1,5 χρόνο στην Λοκομοτίβα όπου πέτυχε οκτώ γκολ σε 37 συμμετοχές. Από τον Ιανουάριο του 2017 επέστρεψε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, όπου έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 καταγράφοντας 31 συμμετοχές και τέσσερα γκολ. Πέρσι αποκτήθηκε από την Γκενκ χωρίς να μπορέσει να καθιερωθεί μιας και έπαιξε μόνο σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος ως αλλαγή και άλλα δυο ματς στην Ευρώπη. Ήταν και διεθνής με την Εθνική Κροατίας κάτω των 21 και ο Άντερ Μουρίγιο πιστεύει ακράδαντα ότι είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά και να δώσει λύσεις στην μεσαία γραμμή.

Με την απόκτηση Φιόλιτς η ομάδα της Λάρνακας θα στρέψει αποκλειστικά την προσοχή της στην ενίσχυση με παίκτη στο κέντρο της άμυνας. Για ποιον χτυπά άραγε η καμπάνα αν αποκτηθεί παίκτης για τον κατάλογο Α; Για τον Ασούμπρε ή για κάποιον άλλο; Δεν πρέπει να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο με κίνηση με παίκτη κάτω των 22. Όλα θα εξαρτηθούν και από τις επιλογές που θα έχει στα χέρια του ο Μουρίγιο για να καταλήξει στις τελευταίες πινελιές του ρόστερ. Μέχρι σήμερα έδειξε να έχει μπόλικη υπομονή και παρά το γεγονός ότι δεν του βγήκαν κάποιοι παίκτες που κυνήγησε συνεχίζει ακάθεκτος την προσπάθεια του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ