aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Κόντρα στον «εφιάλτη» της

ΑΕΚ: Κόντρα στον «εφιάλτη» της

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο ενθουσιασμός -προϊόν του συνδυασμού της έλευσης του Σωφρόνη Αυγουστή και των δύο «κολλητών» ευρέων νικών επί Εθνικού (3-0) και Ολυμπιακού (4-0)- κόπασε κάπως για την ΑΕΚ μετά το 0-0 με την Πάφος FC. Μετά από αποτυχία ή στραβοπάτημα, όμως, λένε ότι είναι καλό να έρθει η νίκη στο αμέσως επόμενο ματς για να μη δώσει το ανασκούμπωμα τη θέση του στον προβληματισμό. Επομένως, επείγει το τρίποντο στο σημερινό ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, που θα διεξαχθεί στο Αρένα και θα αρχίσει στις 15:00 (Primetel).

Το παιχνίδι ασφαλώς χρήζει ιδιαίτερης προσοχής για τους ποδοσφαιριστές των Λαρνακέων, απέναντι σε αντίπαλο που διψά για βαθμούς καθώς βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη. Παρουσιάζει μάλιστα σημάδια βελτίωσης, με εξαίρεση την κακή παρένθεση της τριάρας από τον ΑΠΟΕΛ, και θα έρθει στο νεόδμητο γήπεδο για να πάρει βαθμούς.

Άλλωστε υπάρχει στη μέση και η προϊστορία, που «φωνάζει» ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να προσέξει πολύ σήμερα για να πετύχει τον στόχο της. Δεν είναι τυχαίο που η Νέα Σαλαμίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο «εφιάλτη» της. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος, είτε εντός είτε εκτός έδρας, η ομάδα της Λάρνακας νίκησε μόνο τρεις φορές, άλλες τόσες σημειώθηκαν ισοπαλίες, ενώ η αντίστοιχη της Αμμοχώστου νίκησε τις τέσσερις. Επίσης, στα δέκα τελευταία παιχνίδια με γηπεδούχο την ΑΕΚ, η Νέα Σαλαμίνα έμεινε αήττητη στα μισά έχοντας απολογισμό τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και πέντε ήττες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ