aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Καλώς τους κι ας… άργησαν (πάρα πολύ)

ΑΕΚ: Καλώς τους κι ας… άργησαν (πάρα πολύ)

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η δεξιοτεχνία του Ναράνχο και η δεινότητα του Τολμές στο σκοράρισμα από την άσπρη βούλα, βοήθησαν σημαντικά την ΑΕΚ να ξεπεράσει νικηφόρα το εμπόδιο της Δόξας. Οι Λαρνακείς νίκησαν με 2-0 κι έπιασαν ρετιρέ με τα παρθενικά γκολ των προαναφερθέντων στην τρέχουσα περίοδο. Μία εξέλιξη που ασφαλώς χαροποίησε τους φίλους των γηπεδούχων που είδαν δύο από τους επιθετικούς τους να ξυπνούν από τον λήθαργο της αφλογιστίας.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Γάλλος φορ σκόραρε και πάλι σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από δέκα μήνες, αφού η προηγούμενη φορά ήταν το γκολ που πέτυχε στο 90’, τον Δεκέμβριο του 2019 στην ήττα από τον Απόλλωνα με 3-1. Για να βρούμε σημαντικό γκολ του Τολμές πρέπει να πάμε στις 13 Ιανουαρίου 2019 (!) όταν πέτυχε την ισοφάριση στο 2-2 με τον Ερμή. Όσο για τον Ναράνχο το μοναδικό του γκολ στην περσινή σεζόν ήταν στην ήττα από το Παραλίμνι (1-2) πριν από οκτώ μήνες.

Ο Χοσέ Ναράνχο στο 12’ εκτέλεσε υποδειγματικά απευθείας φάουλ από 25 μέτρα και νίκησε τον Σισκόφσκι πετυχαίνοντας το 1-0, ενώ στο 48’ ο Τολεμές ήταν εύστοχος από το σημείο του πέναλτι για το τελικό 2-0. Με βάση την εικόνα της αναμέτρησης, δικαίως η ΑΕΚ έφτασε στο τρίποντο, αφού θα μπορούσε να ανεβάσει ψηλά τον δείκτη του σκορ, αλλά αυτόν δεν έγινε λόγω και των καλών αποκρούσεων του Σισκόφσκι. Γεγονός που επισήμανε στις δηλώσεις του και ο τεχνικός των νικητών. «Κάναμε πολύ καλό β’ ημίχρονο. Ο αντίπαλος δεν έκανε ευκαιρία για γκολ», ανέφερε χαρακτηριστικά Ζοάν Καρίγιο.

Οι Κατωκοπίτες έχασαν το αήττητο τους σε ένα παιχνίδι που ήταν το αουτσάιντερ. Πάλεψαν περισσότερο στο β’ μέρος και ισχυρίζονται ότι αδικήθηκαν από τον καταλογισμό πέναλτι εις βάρος τους (ο Ναράνχο έπεσε πολύ εύκολα στο μαρκάρισμα από τον Χριστοφή), ενώ αργότερα (77’) το καθαρό χέρι του Φερνάντεθ μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ ήταν πολύ περισσότερο πέναλτι, αλλά δεν δόθηκε από τον Βασίλη Δημητρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ