aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Η πρωτιά του «πεναλτάκια» Τρισκόφσκι σε 74 πρωταθλήματα!

ΑΕΚ: Η πρωτιά του «πεναλτάκια» Τρισκόφσκι σε 74 πρωταθλήματα!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Η ομάδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής είναι η ΑΕΚ (οκτώ στον αριθμό), με διαφορά μάλιστα από τη δεύτερη ΑΕΛ που πήρε τρία. Και δεν είναι κρυφό ότι στις τάξεις των οπαδών των ανταγωνιστών της αυτό το στατιστικό αποτελεί θέμα συζήτησης, κάτι όμως που δεν θα μας απασχολήσει στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.

Εκείνο με το οποίο θα καταπιαστούμε είναι με τον ποδοσφαιριστή ο οποίος αναλαμβάνει για λογαριασμό των «κιτρινοπράσινων» τις εκτελέσεις πέναλτι, που δεν είναι άλλος φυσικά από τον Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός μεσοεπιθετικός βρίσκεται και στην πρωτοπορία του πίνακα των σκόρερ του φετινού μαραθωνίου με εννιά γκολ, εκ των οποίων τα επτά επιτεύχθηκαν από τα ένδεκα βήματα. Έχει αστοχήσει μονάχα μια φορά, στον αγώνα με την Ομόνοια στην «Αρένα» όταν ο Φράνσις Ουζόχο βγήκε νικητής στη μια από τις τρεις μεταξύ τους «μονομαχίες».

Η ευστοχία του «Τρίσκο», λαμβάνοντας υπόψη και τα πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, μάς κίνησε την περιέργεια για να ψάξουμε να βρούμε εάν σε κάποιο από τα διάφορα πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας στον κόσμο, κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής έχει πετύχει τόσα γκολ από την άσπρη βούλα. Αντλήσαμε πληροφορίες από 74 (!) πρωταθλήματα Α’ Κατηγορίας και από αυτά εντοπίσαμε άλλους δύο που έχουν σκοράρει επτά φορές με πέναλτι, όσα και ο «Τρίσκο», με τη διαφορά ωστόσο ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες έφτασαν αυτόν τον αριθμό εύστοχων εκτελέσεων πέναλτι σε πολύ περισσότερα ματς.

Πρόκειται για τον Ουκρανό επιθετικό της Λεβάντια Ταλίν, Γεβχέν Μπούντνικ, ο οποίος βρίσκεται στην 6η θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος Εσθονίας με 11 γκολ σε 34 αγώνες και τον Ιρλανδό επιθετικό της Ντάντολκ Πάτρικ Χόμπαν, ο οποίος φιγουράρει στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος της χώρας του με 13 γκολ σε 36 αγώνες.

Βάσει ποσοστών, λοιπόν, ο έμπειρος άσος της λαρνακιώτικης ομάδας είναι με διαφορά πρώτος στη λίστα με τους «πεναλτάκιδες», ενώ αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι κάποια από τα 74 πρωταθλήματα που παραθέτουμε πιο κάτω έχουν ολοκληρωθεί πριν από λίγο καιρό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ