aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Η προσγείωση να μην είναι ανώμαλη

ΑΕΚ: Η προσγείωση να μην είναι ανώμαλη

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Επιστροφή στην κυπριακή πραγματικότητα για την ΑΕΚ, η οποία μετά τη μεγάλη της προσπάθεια απέναντι στη Λεβερκούζεν καλείται να προσαρμοστεί στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ερμή («Αμμόχωστος», 19:00) και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Ο Αντόνι Ιραόλα και οι παίκτες του δεν φαίνεται να υποτιμούν καθόλου την αναμέτρηση με τους «φτεροπόδαρους», μιας και αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Λεβερκούζεν γύρισαν σελίδα θέτοντας ως στόχο μόνο τη νίκη απέναντι στον Ερμή. Θεωρούν μάλιστα εξαιρετικά δύσκολο το ματς, αλλά συνάμα και εξαιρετικά σημαντικό.

Η κούραση που κουβαλά η λαρνακιώτικη ομάδα είναι ένας παράγοντας που καλείται να διαχειριστεί. Ο Ιραόλα σε ένα ακόμη παιχνίδι θα έχει αγωνιστικά προβλήματα. Και αυτό γιατί ο Λαρένα δεν θα αγωνιστεί και αναμένεται να υπολογίζεται μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, σε δύο εβδομάδες. Ο Λαμπάν και ο Αντωνιάδης είναι μονίμως εκτός δράσης, ενώ οι Ιωάννου και Τολεμές ίσως είναι στην αποστολή, όμως δύσκολα θα ξεκινήσει κάποιος βασικός. Από τη στιγμή που έρχεται η νέα διακοπή, είναι πολύ πιθανό ο Βάσκος τεχνικός να μη ρισκάρει τη συμμετοχή τους.

Με αυτά τα δεδομένα κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τόνιο, δεξί μπακ ο Ιγκόρ, αριστερό ο Τρουγιόλς και κεντρικοί αμυντικοί οι Καταλά και Μοϊσόφ. Ο Μίκελ διεκδικεί και αυτός τη θέση αλλά ίσως πάρει ανάσες. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται Νάτσο Κάσες και Χέφελ και λίγο πιο μπροστά ο Τρισκόφσκι. Στο δεξί «φτερό» της επίθεσης θα είναι ο Ακοράν, αριστερά τη θέση διεκδικούν οι Τομάς, Τέτε και Ασούμπρε και στην κορυφή ο Γιάννου που αυτή τη φορά έχει δικαίωμα συμμετοχής. Για την ΑΕΚ είναι πολύ σημαντικό να κερδίσει τον αγώνα και να πάει στη διακοπή με τους τρεις βαθμούς που θα τη βοηθήσουν σημαντικά ενόψει της συνέχειας. Και ψυχολογικά μετά την ήττα από τη Λεβερκούζεν αλλά και αγωνιστικά για να είναι σε απόσταση βολής από την κορυφή. Ο Ιραόλα δείχνει να θέλει πολύ να πετύχει η ομάδα του όσο γίνεται περισσότερο και εντός αλλά και εκτός συνόρων. Τη δεδομένη στιγμή, όμως, το πρωτάθλημα έχει προτεραιότητα και γι’ αυτό και ο αγώνας με τον Ερμή είναι σημαντικός από κάθε άποψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ