aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Η «Μασία» και η Λα Λίγκα, εφόδια του Πλάνας

ΑΕΚ: Η «Μασία» και η Λα Λίγκα, εφόδια του Πλάνας

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στην Ισπανία, αγορά δηλαδή που γνωρίζει πολύ καλά ο τεχνικός διευθυντής, Άντερ Μουρίγιο, στράφηκε εκ νέου η ΑΕΚ για την περαιτέρω ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, με την προσδοκία ότι θα διευρυνθεί το αγωνιστικό βεληνεκές του συνόλου. Όπως ανακοινώθηκε χθες, υπάρχει καταρχήν συμφωνία με τον 28χρονο (04/03/1991) Ισπανό αριστεροπόδαρο αμυντικό, Κάρλες Πλάνας. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται στην Κύπρο και αφού περάσει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία.  

Ο Πλάνας που αγωνίζεται τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στο αριστερό άκρο, ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Μπαρσελόνα, όπου και έφτασε μέχρι την πρώτη ομάδα. Η θέση που αγωνίζεται είναι αριστερό μπακ και κατέγραψε δυο συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των πρωταθλητών Ισπανίας.

Από το 2010 έως το 2013 έπαιξε στην Μπαρσελόνα ΙΙ, μετρώντας φουλ συμμετοχές. Το 2014 έφυγε για τη Θέλτα και εκεί αγωνίστηκε σε μία τριετία 59 φορές, εκ των οποίων οι 48 στην Α’ Κατηγορία της Ισπανίας. Το 2017 μετακόμισε στη Χιρόνα και δεν κατάφερε να βρει ρόλο βασικού. Σε μία διετία έπαιξε μόλις σε 13 παιχνίδια. Έξι τη σεζόν 2017-18 και επτά στη λήξασα αγωνιστική περίοδο. Τελευταία συμμετοχή στην Ισπανία ήταν στις 18 Μαΐου 2019 και δη στην εκτός έδρας ήττα της Χιρόνα απέναντι στην Αλαβές (1-2). Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Άντερ Μουρίγιο, αξιολόγησε τον Κάρλες Πλάνας πως έχει το αγωνιστικό «πακέτο» ώστε να καθιερωθεί στην ομάδα της Λάρνακας και να δώσει τις λύσεις στη σκακιέρα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ.

Ο ποδοσφαιριστής έκρινε ότι στους Λαρνακείς μπορεί να ξαναγίνει βασικό στέλεχος, κάνοντας έτσι μια νέα αρχή στην καριέρα του. Το γεγονός πως έμαθε τα μυστικά του ποδοσφαιρικού στη φημισμένη Λα Μασία και ακολούθως, αποκόμισε εμπειρίες από το πρωτάθλημα της χώρας του, αποτελούν εφόδια ώστε να δώσει βοήθειες στην ΑΕΚ. Ερχόμενος στην Κύπρο και δη στο ΑΕΚ Αρένα, θα συναντήσει εξάλλου αρκετούς συμπατριώτες του, οι οποίοι θα τον βοηθήσουν προκειμένου να εγκλιματιστεί γρήγορα στο σύνολο και δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ