aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Η «κατάρα» των πάρα πολλών τραυματισμών

ΑΕΚ: Η «κατάρα» των πάρα πολλών τραυματισμών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με εξαίρεση τον Ισπανό τερματοφύλακα Τόνιο Ραμίρεθ και τον συμπατριώτη του αμυντικό Μικέλ Γκονθάλεθ, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο ρόστερ της ΑΕΚ κατά τη λήξασα σεζόν, μπήκαν στο ιατρικό δελτίο. Άλλοι για μεγαλύτερο και άλλοι για μικρότερο διάστημα.

Τα προβλήματα τραυματισμών δεν άφησαν την ομάδα της Λάρνακας να βρει ηρεμία και πολύ περισσότερο, το σύνολο να έχει την απαιτούμενη ομοιογένεια και φρεσκάδα. Βλέπετε, από αγώνα σε αγώνα παρατηρούνταν αλλαγές στο αρχικό σχήμα, γεγονός που αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα όσον αφορά στη «χημεία».

Δύο ποδοσφαιριστές, μάλιστα, είχαν διαγραφεί τον Ιανουάριο, ώστε να εγγραφούν ισάριθμοι σε εκείνη τη μετεγγραφική περίοδο. Οι Φλοριάν Τολμές και Ντάνιελ Μοϊσόφ κρίθηκαν ότι έπρεπε να μείνουν εκτός, αφού δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Αμφότεροι, πάντως, συνεχίζουν στη νέα σεζόν.

Ο Ακοράν Ρέγιες που αποδέχθηκε επίσης την πρόταση της διοίκησης και θα βρίσκεται στο έμψυχο δυναμικό, ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς και δεν προσέφερε τα αναμενόμενα. Ο Ματίγια Σπόλιαριτς εκεί που άρχισε να ισχυροποιεί τη θέση του στην ενδεκάδα φάνηκε άτυχος. Υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα. Κάταγμα κλείδας ήταν η διάγνωση για τον Θωμά Ιωάννου που τέθηκε νοκ-άουτ. Μυϊκά ή άλλης μορφής προβλήματα καταγράφηκαν σε πάρα πολλούς άλλους ποδοσφαιριστές, γενικώς, με την απόφαση της διοίκησης μεσούσης της σεζόν για την αλλαγή γυμναστών και φυσιοθεραπευτών να λέει προφανώς πολλά.

Στην ΑΕΚ, θέλουν να πιστεύουν πως η… κακοδαιμονία θα σταματήσει και η ομάδα στη νέα αγωνιστική περίοδο θα κινηθεί σε «φυσιολογικά» επίπεδα στο εν λόγω σκέλος. Γιατί πέρσι, ουδέποτε η τεχνική ηγεσία είχε την ευχέρεια να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα σε δύο διαδοχικά ματς, αφού κάθε λίγο και λιγάκι προέκυπτε νέος τραυματισμός. Άλλοι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και άλλοι κατά τη διάρκεια των αγώνων. ΑΕΚ-τραυματισμοί πήγαιναν χέρι-χέρι, έως το σημείο που διακόπηκαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι ποδοσφαιριστές μπαινόβγαιναν στο ιατρικό δελτίο, απουσίαζαν από σημαντικά παιχνίδια, χάνοντας ως εκ τούτου κι οι ίδιοι στην ομάδα το μέτρημα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ