aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Η «ανάγνωση» δείχνει υφάλους

ΑΕΚ: Η «ανάγνωση» δείχνει υφάλους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το πάθημα στο «Τάσος Μάρκου» με το 1-2 από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου είναι ακόμα νωπό για την ΑΕΚ. Επομένως, ενδεχόμενη αφ’ υψηλού αντιμετώπιση της επόμενης τριάδας παιχνιδιών πρωταθλήματος κόντρα σε Δόξα, Ερμή και Πάφος FC, είναι τουλάχιστον επικίνδυνη.

Πρώτα-πρώτα επειδή φάνηκε στο γήπεδο ότι ο Τζοάν Καρίγιο έχει πολλή δουλειά μπροστά του ώσπου να επαναφέρει τους κιτρινοπράσινους στον σωστό δρόμο. Μια πιο σωστή «ανάγνωση» δε των τριών επερχόμενων αντιπάλων, φανερώνει και άλλους λόγους που συνιστούν προσοχή.

Αρχή με τη Δόξα, η οποία υστερεί σε σχέση με την ΑΕΚ μόλις δύο βαθμούς. Έστω και αν το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην… Αρένα της Λάρνακας (Σάββατο 17/10), οι πράσινοι της Κατωκοπιάς έδειξαν ότι παλεύουν απέναντι σε κάθε αντίπαλο, όπως άλλωστε κάθε ομάδα που είχε στο παρελθόν προπονητή τον Κώστα Σακκά.

Έπειτα είναι η επίσκεψη στο «Αμμόχωστος», όπου θα περιμένει τους Λαρνακείς ο Ερμής. Όχι αυτός που έφαγε έξι από τον Απόλλωνα, μα εκείνος του Νίκου Ανδρονίκου. Προπονητής με προσφιλή τακτική τη μαζική άμυνα στα μετόπισθεν και προσπάθεια αξιοποίησης του κενού χώρου με αντεπιθέσεις. Κάτι ξέρει και ο ΑΠΟΕΛ από το πρόσφατο άγονο «Χ»…

Τέλος, επιστροφή στο ΑΕΚ Αρένα με αντίπαλο την Πάφος FC (Παρασκευή 30/10). Κάτι που συνηθίζουν οι γαλάζιοι τα τελευταία χρόνια είναι να μην αρχίζουν ιδανικά το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει και φέτος, παίρνοντας μπρος στη συνέχεια. Άλλωστε πρόκειται για σύλλογο με υψηλό μισθολόγιο παικτών, που θέτει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών.

Όσο για τα αγωνιστικά δεδομένα, η προσοχή έχει στραφεί στην προσπάθεια του Ντανιέλ Μοϊσόφ να ξεπεράσει τις μυικές ενοχλήσεις, ενώ οι Μικέλ Γκονθάλεθ, Κάρλες Πλάνας και Φερνάντο Γκαρσία αναμένεται να ενισχύσουν την προσπάθεια της ΑΕΚ απέναντι στη Δόξα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ