aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Η… άλλη χαμένη του τελικού

ΑΕΚ: Η… άλλη χαμένη του τελικού

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Από πολύ νωρίς θα αναγκαστεί να αρχίσει την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν η ΑΕΚ. Ο λόγος είναι ότι η κατάκτηση του κυπέλλου από την ΑΕΛ εις βάρος του πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ φέρνει την ομάδα της Λάρνακας να αρχίζει το ευρωπαϊκό οδοιπορικό της από τον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 11 και 18 Ιουλίου, ενώ οι αντίπαλοι για τον 1ο και οι πιθανοί αντίπαλοι για τον 2ο προκριματικό γύρο, θα γίνουν γνωστοί στην κλήρωση που θα γίνει στις 19 Ιουνίου.

Πέρσι οι κιτρινοπράσινοι ως κυπελλούχοι γλίτωσαν μία προκριματική φάση και συνεπώς έδωσαν τον πρώτο αγώνα τους στις 26 Ιουλίου και άρχισαν την προετοιμασία τους στις 20 Ιουνίου. Φέτος, εκτιμάται πως θα πιάσουν δουλειά στην Κύπρο περίπου 10 ημέρες νωρίτερα, ενώ σύντομα θα γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες μετάβασης και παραμονής στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Η ΑΕΚ θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης τόσο στον 1ο όσο και στον 2ο προκριματικό γύρο. Σε περίπτωση που καταφέρει να περάσει αυτά τα δύο εμπόδια, ακολούθως θα είναι στους ανίσχυρους και θα έχει σαφέστατα πιο δύσκολο έργο για να επαναλάβει την περσινή μεγάλη επιτυχία με την είσοδό της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Το αρνητικό για την ομάδα της Λάρνακας είναι ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν πολλές ημέρες ξεκούρασης, μιας και στα μέσα Ιουνίου θα κληθούν στις προπονήσεις για την έναρξη της νέας σεζόν που θα είναι ακόμη πιο απαιτητική και ακόμη πιο μεγάλη. Η εξέλιξη αυτή βάζει μεγαλύτερη πίεση στον Άντερ Μουρίγιο όσον αφορά το κεφάλαιο της ενίσχυσης και θα πρέπει να «τρέξει» για να είναι η ομάδα όσο γίνεται πιο έτοιμη στην Ευρώπη, αλλά για να κλείσουν οι εκκρεμότητες του υφιστάμενου ρόστερ. Το θετικό είναι ότι υπάρχει βασικός κορμός που βοηθά την ομάδα να προχωρήσει στα πρώτα βήματα στη Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ