aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Για το πρώτο βήμα στη Λεμεσό...

ΑΕΚ: Για το πρώτο βήμα στη Λεμεσό…

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το αποτέλεσμα που θα βάλει τις βάσεις και που θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού θέλει απόψε η ΑΕΚ, που θα φιλοξενηθεί στο Τσίρειο από την ΑΕΛ. Η ομάδα της Λάρνακας στοχεύει σε αξιόλογη πορεία στο κύπελλο, θέλοντας να φθάσει έως τον τελικό και να παλέψει για την κατάκτησή του.

Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει σήμερα απέναντι στην καλοδουλεμένη μηχανή του Κέρκεζ να βγάλει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται στον αγωνιστικό χώρο και να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Σίγουρα και η ισοπαλία θα αυξήσει τις πιθανότητες της ΑΕΚ, ενώ αν σκοράρει εκτός έδρας θα είναι εξίσου σημαντικό.

Η ομάδα του Ηλία Χαραλάμπους θα προσπαθήσει να παίξει καλή άμυνα, να περιορίσει τα επιθετικά ατού της αντιπάλου και να δείξει χαρακτήρα. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (1-0) το περασμένο Σάββατο είχε καλή εικόνα. Έβγαλε τρεξίματα, πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα. Αυτά τα στοιχεία θα προσπαθήσει να παρατάξει και στο Τσίρειο.

Ο Κύπριος τεχνικός δεν υπολογίζει σίγουρα τους Γκαρσία και Άβρααμ. Ο τελευταίος έχει πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα πρωταθλήματος με τη Δόξα. Ο Φερνάντες προπονήθηκε και τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, ενώ μετά από αρκετές εβδομάδες είναι και διαθέσιμος και ο Γιάννου. Αμφίβολος είναι ο Ναράνχο, ο οποίος είχε κάποιες ενοχλήσεις και η συμμετοχή του πιθανόν να κριθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή.

Όσον αφορά την τακτική που θα δούμε από την ΑΕΚ όλα τα σενάρια είναι ανοικτά. Με τον ΑΠΟΕΛ είδαμε τετράδα στην άμυνα, έτσι είναι πολύ πιθανό να διατηρηθεί. Εκτός αν ο Χαραλάμπους κρίνει ότι το παιχνίδι της ΑΕΛ για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται τριάδα. Το πιο πιθανό όμως είναι να δούμε 4-2-3-1 στον αγωνιστικό χώρο με τον Τέτε να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα αντί του Ναράνχο, που έχει ενοχλήσεις και ίσως μείνει στον πάγκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ