aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Για να κόψει τον… βουλγάρικο βήχα

ΑΕΚ: Για να κόψει τον… βουλγάρικο βήχα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Κάτι παραπάνω από τη μισή δουλειά έχει κάνει η ΑΕΚ στην πρώτη αναμέτρηση με τη Λέφσκι Σόφιας και τώρα ετοιμάζεται για τη Βουλγαρία, με στόχο να επιστρέψει με την πρόκριση στις αποσκευές της. Η αλήθεια είναι ότι μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα θα είναι αυτοκτονία να μην πάρει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου πιθανότατα θα αντιμετωπίσει τη Γάνδη.

Αυτό που θα επιδιώξει η ομάδα της Λάρνακας στον επαναληπτικό για να «σκοτώσει» την υπόθεση πρόκριση, όπως και την ψυχολογία των αντιπάλων είναι ένα γρήγορο γκολ. Αν καταφέρει και σκοράρει πρώτη μάλιστα, όλα τελειώνουν. Πάντως, έδειξε τα τελευταία χρόνια ότι ξέρει πολύ καλά να διαχειρίζεται τα παιχνίδια των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, παίρνοντας τις πλείστες φορές το ζητούμενο.

Αυτό θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν και την ερχόμενη Πέμπτη στη Σόφια οι κιτρινοπράσινοι, οι οποίοι επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις και μπήκαν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους. Αύριο στις 19:00 η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Βουλγαρία. Το θετικό για τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ τεχνικό είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, έτσι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεσή του και αναμένεται να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Ο Ματίγια Σπόλιαριτς είναι πιθανό να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ενώ αν οι συνθήκες του αγώνα το επιτρέψουν ίσως χρησιμοποιηθούν παίκτες που δεν έπαιξαν καθόλου στα προηγούμενα παιχνίδια. Αν θα αλλάξει πρόσωπα είναι άγνωστο, όμως με όσα έδειξε στο πρώτο ματς η ομάδα δύσκολα θα δούμε αλλαγές. Πιθανόν ο Ιδιάκεθ να προτιμήσει την ίδια ενδεκάδα, αν και πολλές φορές έχει ξαφνιάσει με κάποιες επιλογές του και έτσι όλα είναι πιθανά.

Το ευχάριστο για την ομάδα της Λάρνακας είναι ότι βλέπει κάποιους παίκτες «κλειδιά» να ανεβάζουν την απόδοσή τους σε ένα κομβικό σημείο για την ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της ΑΕΚ. Οι Απόστολος Γιάννου, Χέφελ και Ακοράν ήταν εξαιρετικοί με τη Λέφσκι και έδειξαν πως βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Αν ανέβει και ο Τρισκόφσκι λίγο ακόμη, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα. Είναι σημαντικό για κάθε ομάδα άλλωστε, να βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι ποδοσφαιριστές που αποτελούν βαρόμετρο για την απόδοσή της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ