aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ερέθισμα η αξιολόγηση του Ρόκα και όχι μόνο

ΑΕΚ: Ερέθισμα η αξιολόγηση του Ρόκα και όχι μόνο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Όταν η απόσταση από την τρίτη θέση είναι 18 βαθμοί (3η θέση) και από την υπό προϋποθέσεις προνομιούχα τέταρτη είναι 9, τα μεγάλα κίνητρα σε κάθε παιχνίδι απουσιάζουν. Για την ΑΕΚ, λοιπόν, για την οποίαν ο λόγος, το σημερινό (17:00, Primetel) εντός έδρας ματς με την Ανόρθωση έχει κυρίως δευτερεύοντες λόγους για το κυνήγι του τρίποντου. Όχι μόνο στη σημερινό ματς απέναντι στη «Μεγάλη Κυρία», μα και γενικά στη συνέχεια της σεζόν έως και την ολοκλήρωση της β’ φάσης.

Ίσως το σπουδαιότερο ερέθισμα για τους κιτρινοπράσινους να αποτελεί η παρουσία του Τσάβι Ρόκα στα επίσημα θεωρεία του ΑΕΚ Αρένα, ο οποίος αξιολογεί το ρόστερ και θα αποφασίσει για το ποιοι μένουν-ποιοι φεύγουν με το τέλος του πρωταθλήματος. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής θέλει να κάνει ξανά πρωταγωνίστρια την ομάδα της Λάρνακας, γι’ αυτό και θα είναι πολύ αυστηρός στα κριτήριά του για όσους θα παραμείνουν.

Από την πλευρά του, ο Σωφρόνης Αυγουστή περιμένει ότι με «φάρο» την εμφάνιση στο ΓΣΠ απέναντι στην πρωτοπόρο Ομόνοια, παρά την ήττα (0-1), σήμερα θα δοθεί συνέχεια με μια βασική διαφορά: οι ποδοσφαιριστές του θα βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα και θα πάρουν επιτέλους νίκη απέναντι σε ομάδα του «big 6» για πρώτη φορά από τον περασμένο Σεπτέμβριο (2-1 την ΑΕΛ).

Κάτι που αν γίνει θα μειώσει την απόσταση στους έξι βαθμούς από την τέταρτη στη βαθμολογία «Μεγάλη Κυρία» στους έξι βαθμούς και θα δημιουργήσει κάποιες μικρές έστω ελπίδες στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές. Παραλλήλως, θα προσθέσει και άλλους πόντους στον Κύπριο προπονητή, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης μεγάλης μερίδας του κόσμου της ΑΕΚ, που ευνοεί την παραμονή του (έχει συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν, αλλά δεν είναι μυστικό ότι ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Ρόκα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ