aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Ένας… νησιώτης την κράτησε ζωντανή

ΑΕΚ: Ένας… νησιώτης την κράτησε ζωντανή

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ντάλα μεσημέρι ένας… νησιώτης έμελλε να βάλει τη σφραγίδα του στο ντέρμπι του ΑΕΚ Αρένα. Ο εκ Τενερίφης -με τις ψηλές θερμοκρασίες και το υποτροπικό, ξηρό κλίμα- Ακοράν Ρέγιες, με το τέρμα που πέτυχε κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ στο κυνήγι του τίτλου κι αντίστοιχα, ψαλίδισε τις ελπίδες του Απόλλωνα, που αναμένει πλέον ένα θαύμα. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε στη Λάρνακα χωρίς ιδιαίτερο θόρυβο, αλλά πολύ νωρίς πρόλαβε να επιβεβαιώσει τις καλές συστάσεις και την απόφαση του Τσάβι Ρόκα να τον εντάξει στο δυναμικό των πρασινοκίτρινων.

Ο Ακοράν πέρασε τη μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας του στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας, με σημείο αναφοράς το γκολ που πέτυχε σε αγώνα κυπέλλου στο Μπερναμπέου εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, με τα χρώματα της Πονφεραντίνα. Τα τελευταία έξι χρόνια της καριέρας του τα πέρασε στον ισπανικό βορρά κι ήταν ένα από τα πολυτιμότατα εργαλεία της Πονφεραντίνα στη Σεκούντα ντιβιζιόν. Με φουλ συμμετοχές σε όλες σχεδόν τις περιόδους, σε δύο εκ των οποίων έγραψε διψήφιο αριθμό τερμάτων (10).

Όταν, όμως, η Πονφεραντίνα έπεσε στην τρίτη κατηγορία, ο Ακοράν ήρθε τρέχοντας στη Λάρνακα. Κι απόδειξε ότι είναι βασικότατο γρανάζι στη μηχανή του Ιδιάκεθ. Αγωνίστηκε σε 32 αγώνες πρωταθλήματος και μετρά οκτώ τέρματα. Το πιο σημαντικό, βέβαια, ήταν το χθεσινό, αφού εκτίναξε στα ύψη τον ενθουσιασμό των φίλων της ΑΕΚ.

Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός στο σλάλομ που επιχείρησε -ιδανικό και το πλασέ του- και το ΑΕΚ Αρένα πήρε φωτιά. Πόσο μάλλον όταν ακολουθεί το σούπερ ντέρμπι της σεζόν, η αναμέτρηση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, που αναμένεται να ρίξει ακόμη περισσότερο φως στην υπόθεση τίτλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ