aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Εκεί που έμεινε αλλά με γκολ

ΑΕΚ: Εκεί που έμεινε αλλά με γκολ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τελευταία ημέρα σήμερα πριν από το αυριανό εντός έδρας ματς με την Ανόρθωση και -παρά τα προβλήματα στα μετόπισθεν- ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει τους λόγους του να περιμένει βελτιωμένη την ΑΕΚ. Η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου πρόσφερε την ευκαιρία αρχικά για αποφόρτιση και έπειτα για περισσότερες ημέρες δουλειάς από ό,τι συνήθως. Το θετικό για λόγους προετοιμασίας ήταν το ότι μόνο οι Θωμάς Ιωάννου, Γιώργος Ναούμ και Στεφάν Σπιρόφσκι είχαν διεθνείς υποχρεώσεις.

Έτσι, αν και δεν λείπουν οι «πονοκέφαλοι», η τεχνική ηγεσία περιμένει από τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές πρωτίστως να παρουσιαστούν φρέσκοι. Αναφορικά με την εμφάνιση, ελπίζει ότι η ομάδα της θα τα πάει ακόμα καλύτερα από ό,τι στο ματς με την Ομόνοια στο ΓΣΠ, όπου παρά την ήττα με 0-1 κέρδισε τις εντυπώσεις μετά από καιρό. Αν η διακοπή λοιπόν δεν λειτουργήσει… ανάποδα, ο Κύπριος προπονητής προσδοκά σε ανάλογη παρουσία με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας.

Όσο για τα εμπόδια, εκεί που ο Αυγουστή χάρηκε για τα πρώτα 16 λεπτά του Νιλς Σούτερντεν μετά από περίπου ένα μήνα, αφού μπήκε αλλαγή κόντρα στο «τριφύλλι», χθες προέκυψαν δυσάρεστα. Ο Βέλγος αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων από την προπόνηση και η συμμετοχή του είναι για πολλοστή φορά αμφίβολη και θα κριθεί σήμερα.

Αν μη τι άλλο, ανέβασε ρυθμό ο Μικέλ Γκονθάλεθ και αύξησε τις πιθανότητές του να συμμετάσχει στην αποστολή για το αυριανό ματς, κάτι που επίσης θα ξεκαθαρίσει σήμερα. Πιθανότητες να αγωνιστεί έχει και ο Ιβάν Τρισκόφσκι, καθώς κέρδισε χρόνο λόγω της διακοπής και είναι καλύτερα μετά τον τραυματισμό του στο ματς με την Ομόνοια.

Αντιθέτως, δεν είναι υπέρ του Ντανιέλ Μοϊσόφ οι πιθανότητες να αγωνιστεί. Από εκεί και πέρα, ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν υπολογίζει τους Κέβιν Λαφράνς, Γιώργο Ναούμ και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ