aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Έδιωξε τα σύννεφα, έγινε αστέρι

ΑΕΚ: Έδιωξε τα σύννεφα, έγινε αστέρι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΚ κράτησε μόνο τη νίκη στην πρεμιέρα απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα (2-1), αλλά προψές έδωσε τα διαπιστευτήριά της κάνοντας σκόνη και θρύψαλα τον ΑΠΟΕΛ (3-0). Δεν σημαίνει ότι ξαφνικά έγινε… Λίβερπουλ ή Μπάγερν, αλλά σίγουρα έδιωξε τα σύννεφα από τη μέτρια εικόνα της στα φιλικά. Ο προπονητής της δε, Νταβίδ Κανέδα, έχει και επιμέρους λόγους να αισιοδοξεί, πέραν του θριάμβου και της εμφάνισης.

Π.χ. ο πρωτοεμφανιζόμενος εξτρέμ Φερνάντο Γκαρσία (Νάντο) μπήκε στο 46’, άρεσε και έκανε μάλιστα το highlight του αγώνα: χόρεψε τους Γιώργο Μερκή – Βίκτωρα Κλωναρίδη και σέρβιρε το τρίτο γκολ στον Ιβάν Τρισκόφσκι.  Ο τελευταίος φώναξε ξανά «παρών», σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική και δείχνοντας πως παραμένει η σταθερή αξία.

Επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σκόραρε ο Άμπραχαμ Γκονσάλες και δείχνει ότι έχει πάρει τα πάνω του (από το πόδι του μάλιστα έφυγε η μαγική μπαλιά, από την οποία άρχισε η φάση του πρώτου γκολ). Χαμόγελα ήρθαν και για τον Στεφάν Σπιρόφσκι, που πέτυχε το παρθενικό τέρμα του και το συνδύασε με πολύ καλή απόδοση.

Ιδιαίτερη μνεία, όμως, αξίζει στον Χοσέ Φερνάντες, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και δεν χρησιμοποιήθηκε στην πρεμιέρα. Ο Ανδαλουσιανός δεξιός αμυντικός από την Κόρδοβα ανεβοκατέβαινε ασταμάτητα, ήταν άψογος σε ανασταλτικά και επιθετικά καθήκοντα, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνισή του με την κιτρινοπράσινη φανέλα. Συνεργάστηκε άψογα μάλιστα με τον… 37άρη έφηβο Ακοράν Ρέγιες, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και έδωσε την ασίστ στο γκολ του Σπιρόφσκι.

Όσα θετικά μάζεψε θα προσπαθήσει να τα αξιοποιήσει ο Κανέδα και να χτίσει στην προψεσινή εμφάνιση. Στο διάστημα περίπου δύο εβδομάδων της διακοπής του πρωταθλήματος, θα προσπαθήσει να ενσωματώσει ακόμα καλύτερα τα τελευταία αποκτήματα (Νάντο, Τομ Χέιτλι, Χοσέ Ναράνχο). Επόμενη αντίπαλος η Καρμιώτισσα στο «Στέλιος Κυριακίδης», που έδειξε τα δόντια της σε ΑΠΟΕΛ (2-2) και Ομόνοια (ήττα 0-1 με πολλές χαμένες ευκαιρίες). Με προσοχή μπορεί να γίνει το 3 στα 3, που θα στείλει την ΑΕΚ με την καλύτερη ψυχολογία στην έδρα του «τριφυλλιού» για την 4η αγωνιστική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ