aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Έχει ως οδηγό τη Μόσχα!

ΑΕΚ: Έχει ως οδηγό τη Μόσχα!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δέχθηκε σχετικά νωρίς γκολ από τη Γάνδη, όμως στο δεύτερο μέρος κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα και να κρατήσει «ζωντανές» τις ελπίδες για την πρόκριση (πλέι οφ Γιουρόπα Λιγκ) το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης.

Το σκηνικό θύμισε κάτι από Σπαρτάκ Μόσχας, όταν η ΑΕΚ με παρόμοιο τρόπο έμεινε στο 1-1 εντός έδρας και στον επαναληπτικό της Μόσχας τρέλανε την Ευρώπη με το τεράστιο «διπλό» (σκόραρε ο Τρισκόφσκι στο 89΄). Πολλοί είναι αυτοί που έφεραν στο μυαλό τους εκείνη την πρόκριση (Αύγουστος 2016). Η ΑΕΚ δεν έχει καμία διάθεση να τα παρατήσει στον επαναληπτικό, πιστεύοντας στην πρόκριση.

Το πρώτο προχθεσινό 90λεπτο τελείωσε με την ομάδα της Λάρνακας να δείχνει πως ακόμη και κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους μπορεί να κάνει το παιχνίδι της, μπορεί να κυριαρχήσει και να φτιάξει αρκετές φάσεις για γκολ. Ο Βέλγοι δεν είναι ομάδα της σειράς. Διαθέτουν πολύ ποιοτικό σύνολο το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να «τιμωρήσει» κάθε ομάδα.

Ο Ιδιάκεθ, μετά το τέλος του αγώνα, έδειξε να το πιστεύει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η ομάδα του είναι ακόμα ζωντανή στην πρόκριση. Το γκολ του Τρισκόφσκι χάρισε ελπίδες, ενώ αν η ΑΕΚ είχε λίγο χρόνο μπροστά της ή ήταν λίγο πιο τυχερή κατά τη διάρκεια του αγώνα, θα μπορούσε να έπαιρνε ακόμη και τη νίκη. Τα πράγματα σαφώς και είναι δύσκολα, όμως δεν είναι χαμένη υπόθεση ο επαναληπτικός.

Στα αποδυτήρια επικρατεί αισιοδοξία και πίστη ότι μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει. Η ΑΕΚ σκοράρει με ευκολία, έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ σε πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια και έχει σκοράρει 10 φορές. Στο Βέλγιο πρέπει να επιτεθεί και να διεκδικήσει τουλάχιστον ένα γκολ. Είναι από τα ματς που δεν χρειάζονται ρίσκο από την αρχή.

Το είδαμε και στη Μόσχα, όταν ο Ιδιάκεθ έστησε μαεστρικά την ομάδα και το πλάνο του βγήκε 100%. Για να μπορέσεις να κάνεις την έκπληξη και να ρίξεις τον αντίπαλο στο καναβάτσο χρειάζεσαι και τύχη. Και στην ΑΕΚ ευελπιστούν ότι πέρα από την ποιότητα που επιβάλλεται να βγάλουν στο Βέλγιο, θα σταθούν και πιο τυχεροί σε σχέση με το παιχνίδι στην Αρένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ