aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Δεν ήταν μόνο η συμβολή του «Τρίσκο»

ΑΕΚ: Δεν ήταν μόνο η συμβολή του «Τρίσκο»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μία αρκετά διαφορετική και βελτιωμένη ΑΕΚ είδαν οι φίλοι της στο Δασάκι. Μπορεί το τελικό 5-2 να είναι ένα μεγάλο σε έκταση σκορ το οποίο ήρθε μέσα από συμπληγάδες, όμως η ΑΕΚ επιθετικά ήταν «φωτιά». Ο Εθνικός προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-0 με την ΑΕΚ να έχει ευκαιρίες τουλάχιστον για ένα γκολ, το οποίο όμως δεν ήρθε. Έτσι, στα αποδυτήρια κάτι έπρεπε να αλλάξει και η ομάδα να βγει πιο αποφασιστική και ακόμη πιο απαιτητική για να διεκδικήσει τη νίκη.

Δίχως αμφιβολία ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Ιβάν Τρισκόφσκι με τα τέσσερα γκολ που πέτυχε και διαμόρφωσε το τελικό 5-2. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο έμπειρος επιθετικός φέτος πετύχαινε τέσσερα γκολ, μιας και έκανε το ίδιο και απέναντι στη Λέφσκι Σόφιας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Τρισκόφσκι έφθασε τα 15 γκολ και ισοφάρισε το δικό του ρεκόρ.

Δεν ήταν μόνο η συμβολή του «Τρίσκο» που έπαιξε ρόλο για να έρθει η ανατροπή. Οι αλλαγές του Ηλία Χαραλάμπους στο δεύτερο μέρος και η αλλαγή συστήματος με τριάδα στην άμυνα ήταν καταλυτική παρέμβαση. Η ΑΕΚ «έπνιξε» τον Εθνικό στην επανάληψη, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος της ημέρας πήρε αυτό που δικαιούταν βάσει και της απόδοσής της.

Ο Χαραλάμπους κατάφερε να διαχειριστεί άψογα την όλη κατάσταση, έκανε τις κινήσεις που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και παρά τις αναποδιές και τα εις βάρος δεδομένα της ΑΕΚ, η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε και πλέον με αυτή την επιτυχία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη ψυχολογία αλλά και κίνητρα ενόψει της συνέχειας. Πολύ καλός ήταν ο Φακούντο Γκαρσία και ο Τάντι. Παίκτες που πιστεύει ο Χαραλάμπους και τους βάζει βασικούς με αποτέλεσμα να τον δικαιώνουν. Μάλιστα, ο Φακούντο Γκαρσία πέτυχε το πρώτο του γκολ όχι μόνο με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά και γενικότερα της καριέρας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ