aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Δεν είναι άνετη και έχει ευθύνη

ΑΕΚ: Δεν είναι άνετη και έχει ευθύνη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΚ δεν θα πάει άνετη στη ρεβάνς του Κισινάου με την Πέτροκουμπ την ερχόμενη Πέμπτη, και γι’ αυτό μπορεί να μέμφεται τον «εαυτό» της. Όχι μόνο επειδή το στενό 1-0 δίνει στους Μολδαβούς ελπίδες πρόκρισης στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, μα περισσότερο για τους εξής λόγους: Πρώτον, παρουσιάστηκε πιο ανέτοιμη του αναμενομένου και δεύτερον, το πλάνο του Ιμανόλ Ιδιάκεθ εκ των πεπραγμένων στο γήπεδο μόνο βοηθητικό δεν αποδείχτηκε.

Κατ’ αρχάς, το τεχνικό τιμ ήξερε προ πολλού ότι στις 11 Ιουλίου ήταν ορισμένο το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και ήταν ευθύνη του να παρουσιάσει όσο το δυνατόν πιο έτοιμη την ομάδα της Λάρνακας. Αντί αυτού, ήταν προφανές ότι οι ποδοσφαιριστές της είχαν πολύ βαριά πόδια και απείχαν πολύ από τις αληθινές δυνατότητές τους.

Έπειτα, οι επιλογές του αρχικού σχήματος και του σχηματισμού δεν δικαίωσαν τον Βάσκο προπονητή. Απέναντι σε ομάδα που αντιπαρέταξε δύναμη, επιλέγηκε το 4-4-2 με δύο κόφτες, τους Λούις Σάστρε και Τζοάν Τρουγιόλς. Γεγονός που δυσκόλεψε αφάνταστα τις επιθετικές προσπάθειες των κιτρινοπρασίνων. Μοναδική δημιουργική λύση για το κέντρο ήταν ο Έκτορ Χέφελ, ο οποίος όμως χρησιμοποιήθηκε ως εξτρέμ (την ώρα που οι κλασικοί πλάγιοι φορ, Ακοράν Ρέγιες και Τέτε ήταν στον πάγκο).

Η ανησυχία λοιπόν στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ ενόψει του επαναληπτικού είναι δικαιολογημένη. Όχι μόνο επειδή είναι εύθραυστο το αποτέλεσμα του πρώτου ματς, μα και λόγω της εικόνας του: Ίσες τελικές προσπάθειες (13-13 σύνολο, 5-5 εντός περιοχής, 7-6 στον στόχο), δύσκολες αποκρούσεις από τον Τόνιο Ραμίρες.

Γι’ αυτό λοιπόν, το ζήτημα για την ώρα δεν είναι η ενίσχυση και η δυναμική, που θα έχει η ομάδα της Λάρνακας στο βάθος της σεζόν. Προέχει να παρουσιαστεί πιο έτοιμη, σαφέστατα βελτιωμένη και πιο καλά διαβασμένη την ερχόμενη Πέμπτη, για να μη βρεθεί εκτός Γιουρόπα Λιγκ τόσο νωρίς. Το «μετά» θα το κοιτάξει αφού τελειώσει το ματς στο στάδιο Ζίμπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ