aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Δεύτερη χειρότερη της δεκαετίας

ΑΕΚ: Δεύτερη χειρότερη της δεκαετίας

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Από την αρχή του τρέχοντος πρωταθλήματος, η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει τα πόδια της για να μπει στον σωστό δρόμο. Οι συνεχόμενες αποτυχίες με πολλές απώλειες βαθμών και η μη ικανοποιητική απόδοση της ομάδας προκαλούσαν και προκαλούν έντονο προβληματισμό και απογοήτευση.

Απογοήτευση που αγγίζει και προβληματίζει τη διοίκησή της εδώ και εβδομάδες, για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα της Λάρνακας και που δεν μπορεί να βρει τον δρόμο της, παρά τις όποιες προσπάθειες έγιναν ή γίνονται.

Η κακή πορεία της ΑΕΚ αποκαλύπτεται μέσα και από τα στατιστικά. Βλέποντας τη συγκομιδή βαθμών της την τελευταία 10ετία μέχρι και την 11η αγωνιστική, διαπιστώνει κανείς τις τεράστιες διαφορές. Στην τρέχουσα σεζόν, σε 11 ματς, η ΑΕΚ έχει μόλις 15 βαθμούς, ενώ κορυφαία της στην αντίστοιχη αγωνιστική ήταν τη σεζόν 2016-17 με 28. Δηλαδή, σχεδόν διπλάσιους. Σε συγκομιδή βαθμών αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη χρονιά για την ΑΕΚ από την σεζόν που επέστρεψε από τη Β΄κατηγορία πριν από μία δεκαετία.

Μόνο τη σεζόν 2013-14 είχε μαζέψει λιγότερους βαθμούς, 13 στο σύνολο. Αποτελεί και αυτό μία τρανή απόδειξη της πολύ άσχημης αγωνιστικής κατάστασης που βρίσκεται η ομάδα και που προσπαθεί να ανακάμψει, αλλά δεν μπορεί. Το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Απόλλωνα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αν χαθεί και αυτό το ματς τότε η ομάδα της Λάρνακας θα αρχίσει να φοβάται ακόμη και για την εξάδα, πόσο μάλλον για την εξασφάλιση θέσης στην Ευρώπη.

Ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος και με τέτοια συγκομιδή τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Χρειάζεται να γίνει ένα restart που για την ώρα δεν δείχνει να είναι εφικτό και αυτό φορτώνει όλο και περισσότερο άγχος και πίεση τους ποδοσφαιριστές.

Όσο δεν αρχίζει η ομάδα να κερδίζει είναι δύσκολο να πάρει τα πάνω της ψυχολογικά. Γι’ αυτό και κάθε ματς που ακολουθεί θα είναι σημαντικό για την ΑΕΚ. Το να μιλήσουμε για στόχους της ΑΕΚ είναι δύσκολο. Αλλά με τα σημερινά δεδομένα αν η ομάδα καταφέρει να εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη θα είναι επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ