aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Χρειαζόταν τη διακοπή, 18 ματς σε Κύπρο και Ευρώπη

ΑΕΚ: Χρειαζόταν τη διακοπή, 18 ματς σε Κύπρο και Ευρώπη

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι κάτι που ήρθε γάντι για την ΑΕΚ, μιας και η ομάδα της Λάρνακας προέρχεται από συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη και το να μπορεί να πάρει κάποιες ανάσες είναι ό,τι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Αντόνι Ιραόλα άλλαξε το αρχικό του πλάνο και από διήμερο ρεπό έδωσε τριήμερο. Έτσι, οι ποδοσφαιριστές του δεν επιστρέφουν αύριο στις προπονήσεις αλλά την Τρίτη.

Η ΑΕΚ είναι από τις πιο κουρασμένες ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Έχει δώσει συνολικά 18 παιχνίδια και γι’ αυτό η ξεκούραση είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία και επιβεβλημένη. Δέκα ματς η ΑΕΚ τα έχει δώσει στην Ευρώπη, άλλα επτά στο πρωτάθλημα, ενώ έπαιξε και στον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ για την ασπίδα την οποία και κατέκτησε. Η μοναδική ομάδα που έδωσε περισσότερα παιχνίδια από την ΑΕΚ είναι ο Απόλλων, που έχει δυο περισσότερα.

Όλα αυτά τα παιχνίδια, σε συνδυασμό με τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα από την αρχή της σεζόν, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα κατά καιρούς.

Ο Ιραόλα και οι παίκτες του μπορεί να βρίσκουν τις λύσεις σταδιακά, όμως η κούραση είναι ένα στοιχείο που βγήκε σε κάποια ματς της ομάδας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και μερικοί παίκτες σε προχωρημένη ηλικία που χρειάζονται και ειδική διαχείριση, έτσι το έργο του Βάσκου τεχνικού γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Γι’ αυτό και όλοι ήταν ανακουφισμένοι με τη διακοπή του πρωταθλήματος αφού παίρνουν ανάσες ξεκούρασης, γεμίζουν τις μπαταρίες και ετοιμάζονται για το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Από την Τρίτη η ομάδα αρχίζει να σκέφτεται μόνο τον ΑΠΟΕΛ μιας και το ντέρμπι του Σαββάτου είναι αυτό που βρίσκεται στο μυαλό τη δεδομένη στιγμή. Μία νίκη σε ένα τέτοιο ντέρμπι δίνει άλλον αέρα και άλλη δυναμική στην ομάδα και στόχος είναι οι τρεις βαθμοί και μία Αρένα που θα σπρώξει την ομάδα στο τρίποντο.

Βασικός ο «Τρίσκο», αλλαγή ο Ρουσιάς

Όσον αφορά στους διεθνείς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, είχαμε δυο συμμετοχές. Ο Ονησίφορος Ρουσιάς μπήκε στο 67ο λεπτό στη θέση του Ζαχαρίου στην αναμέτρηση της Εθνικής μας με τη Βουλγαρία στο ισόπαλο 1-1.

Στον πάγκο έμειναν οι Λαμπάν και Χριστοδούλου που δεν πήραν χρόνο συμμετοχής. Απ’ εκεί και πέρα βασικός ξεκίνησε στην αναμέτρηση των Σκοπίων ο Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο διεθνής επιθετικός έπαιξε 77 λεπτά στη νίκη του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος απέναντι στο Λίχτενσταϊν εκτός έδρας με 2-0. Τα Σκόπια θέλουν ένα βαθμό αύριο κόντρα στο Γιβραλτάρ για την τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσουν την πρωτιά στον όμιλό τους. Αντίθετα η εθνική μας ομάδα υποδέχεται τη Νορβηγία σε ένα ουσιαστικά αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι. Οι διεθνείς όμως θα προσπαθήσουν να πάρουν μία νίκη γοήτρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ