aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«AEK Aρένα» με σύγχρονα αποδυτήρια, είσοδοι VIP και αίθουσα διασκέψεων

«AEK Aρένα» με σύγχρονα αποδυτήρια, είσοδοι VIP και αίθουσα διασκέψεων

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τα έργα στην Αρένα συνεχίζονται καθημερινά και σε εντατικούς μάλιστα ρυθμούς. Η διοίκηση της ΑΕΚ δεν σταματά λεπτό να εργάζεται για την υλοποίηση όλων των φάσεων της Αρένας. Μέχρι το γήπεδο να καταστεί κατηγορίας 4 για να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες ομίλων των δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ. Για την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των έργων για τη β’ φάση. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το αργότερο αρχές Νοεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εν λόγω φάση. Τα πιο σημαντικά κομμάτια είναι η ολοκλήρωση των νέων σύγχρονων αποδυτηρίων (με σάουνα κτλ.) κάτω από τη δυτική κερκίδα, η νέα αίθουσα διασκέψεων Τύπου, ο χώρος στάθμευσης και οι είσοδοι για τους VIP.

Διαβάστε επίσης: Δόξα και… στο βάθος Λουντογκόρετς

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πότε θα ξεκινήσει η επόμενη φάση και τι ακριβώς θα περιλαμβάνει. Το όλο θέμα χειρίζεται ο πρόεδρος Άντρος Καραπατάκης μαζί με τους συνεργάτες του. Κριτήριο είναι το οικονομικό. Αν μπορεί η ομάδα οικονομικά να αντεπεξέλθει άμεσα θα προχωρήσει το συντομότερο στην επόμενη φάση, όπου πολύ σημαντικό κομμάτι της θα είναι το στέγαστρο στη δυτική κερκίδα. Αν θα μπορέσει το γήπεδο μέχρι τον Αύγουστο του 2019 να είναι κατηγορίες 4, είναι κάτι που για την ώρα δεν μπορεί να απαντηθεί. Θα ήταν το ιδανικό, όμως θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες.

Όσον αφορά στο προπονητικό κέντρο των Ακαδημιών το οποίο θα ανεγερθεί στην περιοχή των Δικαστηρίων στη Λάρνακα, όπως έχουμε πληροφορηθεί τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει με την τοποθέτηση του χλοοτάπητα. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στις 950.000 ευρώ και εκτιμάται ότι μέχρι τον Μάιο του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και θα παραδοθεί στην ομάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι σημαντικό μέρος του ποσού που θα λάβει η ΑΕΚ από την ΟΥΕΦΑ (ανέρχεται στις 300.000 ευρώ), θα αξιοποιηθεί για την ολοκλήρωση του προπονητικού κέντρου των Ακαδημιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ