aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Αποτυχία με 9 στα 24 και, μοιραία, διαζύγιο

ΑΕΚ: Αποτυχία με 9 στα 24 και, μοιραία, διαζύγιο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πέντε μήνες ή, αν το προτιμάτε, 149 ημέρες «άντεξε» στον πάγκο της ΑΕΚ. Στη δεύτερη σελίδα που άνοιξε στην προπονητική καριέρα του, ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν μακροημέρευσε, αναζητώντας ήδη τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό. Το συμβόλαιο του Κύπριου προπονητή είχε διάρκεια και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιζόταν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα της Λάρνακας θα μπορούσε να προχωρήσει σε διακοπή της συνεργασίας με αποζημίωση τριών μηνών.

Προφανώς και το ρόστερ της ΑΕΚ δεν είχε δημιουργηθεί με δικά του «υλικά», ωστόσο ο Αυγουστή είχε το ελεύθερο από τη διοίκηση να προχωρήσει σε προσθαφαιρέσεις τον περασμένο Ιανουάριο. Εκτός από τον Ζόελ Μολ, δεν δικαιώθηκε για τις υπόλοιπες αποφάσεις του, κάτι που επηρέασε σε σημαντικό βαθμό το σύνολο στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν.

Η ΑΕΚ έχασε για δεύτερη διαδοχική σεζόν το τρένο της Ευρώπης, αποκλείστηκε πρόωρα από το κύπελλο (φάση των «16») και κυρίως δεν έβγαζε αγωνιστική υγεία. Σε αδρές γραμμές, δεν σταθεροποίησε σε καλό επίπεδο την απόδοσή της και απέτυχε εντέλει να αποδώσει ποδόσφαιρο αντάξιο των προσδοκιών. Ο Αυγουστή κοούτσαρε τους κιτρινοπράσινους σε 24 παιχνίδια, πανηγυρίζοντας σε 9 εξ αυτών τη νίκη. Δηλαδή, το ποσοστό επιτυχίας ανέρχεται στο 37,5%. Έφυγε από το γήπεδο με σκυμμένο το κεφάλι σε 11 αναμετρήσεις (45,9%) και σε 4 είδε την ομάδα να «κολλά» στην ισοπαλία (16,6%). Αριθμοί που προφανώς μιλούν από μόνοι τους και αντικατοπτρίζουν πάρα πολλά.

Η ΑΕΚ θα πορευτεί με υπηρεσιακό προπονητή έως το τέλος της σεζόν, με τον Τσάβι Ρόκα να πιάνει ήδη δουλειά, αναζητώντας τον τεχνικό που θα οδηγήσει την ομάδα σε καλύτερες μέρες στην επόμενη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ