aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Αποκαλύπτει στην ΚΟΠ την οικονομική ζημιά σε περίπτωση διακοπής

ΑΕΚ: Αποκαλύπτει στην ΚΟΠ την οικονομική ζημιά σε περίπτωση διακοπής

Επιστολή με την οποία καλεί την ΚΟΠ να εξετάσει με προσοχή και προβληματισμό τα επιχειρήματα στα οποία βασίζει τη θέση της ότι η φετινή σεζόν θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί κανονικά, απέστειλε η ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υιοθετηθεί η άποψη ότι με τη διακοπή του πρωταθλήματος οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν την καταβολή μισθών στους ποδοσφαιριστές, καθώς τη χαρακτηρίζει ως ενδεχομένως νομικά διάτρητη. Εν ολίγοις, προειδοποιεί ότι θα κινηθεί νομικά, όπως προτίθεται να πράξει και η Ανόρθωση.

Η ΑΕΚ αναφέρεται στις δόσεις που δεν θα της καταβληθούν από την τηλεοπτική πλατφόρμα που έχει τα δικαιώματα και ανέρχονται στις 240 χιλιάδες ευρώ, καθώς επίσης και απώλειες ύψους πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ που θα προκύψουν λόγω των απωλειών από τα εισιτήρια και τις διαφημίσεις. Όλα αυτά τα συνδυάζει με τις επενδύσεις στις οποίες είχε προχωρήσει τον Ιανουάριο με σκοπό να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή της συμμετοχή. Παραθέτει επίσης τα έσοδα που είχε τα προηγούμενα χρόνια με την παρουσία τους στο Γιουρόπα Λιγκ, τα οποία κατά μέσο όρο ανέρχονται στις 900 χιλιάδες ευρώ.

Αυτά τα σημεία σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές αποφάσεις και διατάγματα για την εξέλιξη της πανδημίας, τα οποία σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται στην επιστολή δεν δικαιολογούν τη διακοπή του πρωταθλήματος, ώθησαν την ΑΕΚ να σημειώσει γραπτώς στην ΚΟΠ πως το σωματείο της επιφυλάσσει πλήρως τα δικαιώματά του. Εν αναμονή της Άτυπης Γενικής Συνέλευσης και ακολούθως της συνεδρίας του Δ.Σ. της ΚΟΠ, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή. Το ενδεχόμενο να μείνει η ΑΕΚ εκτός Ευρώπης μετά από πέντε συναπτά χρόνια είναι το επικρατέστερο.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή της ΑΕΚ στην ΚΟΠ: 

Θέμα: Πρωτάθλημα CYTA 2019-2020

Αναφερόμεθα στο πιο πάνω θέμα και στη διαφαινόμενη απόφαση για διακοπή του Πρωταθλήματος λόγω της Πανδημίας COVID-19 και έχουμε να σας πληροφορήσουμε τα κάτωθι:

α) Το Σωματείο μας κατά την μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου επένδυσε πέραν των €300.000 για να μπορεί να διεκδικήσει την συμμετοχή του στα Πρωτάθλημα UEFA. Κατά τη διακοπή του Πρωταθλήματος, το Σωματείο μας ήταν μόνο τρεις βαθμούς πίσω από την τετράδα. Την τελευταία πενταετία το Σωματείο μας συμμετέχει τουλάχιστον σε τρεις γύρους με μέσο όρο εισοδημάτων €900.000

β) Έχομεν ειδοποιηθεί από την Εταιρεία Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων που είμεθα συμβαλλόμενοι ότι σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του Πρωταθλήματος, οι δύο τελευταίες δόσεις συνολικού ποσού €240.000 δεν θα μας πληρωθούν.

γ) Διαφημίσεις πέραν των €110.000 υπάρχει πρόβλημα να εισπραχθούν.

δ) Πακέτα εισιτηρίων πέραν των €100.000 θα απωλεσθούν.

ε) Η εξέλιξη της πανδημίας COVID-19 και τα σχετικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας δεν δικαιολογούν τη διακοπή του Πρωταθλήματος αλλά με την λήψη των κατάλληλων μέτρων και κώδικα υγειονομικής συμπεριφοράς, μπορούμε να αρχίσουμε προπονήσεις, να ολοκληρώσουμε το Πρωτάθλημα και έτσι να εκπροσωπηθούν στα Πρωταθλήματα UEFA οι ομάδες σύμφωνα με τα αποτελέσματα στους αγωνιστικούς χώρους.

Να σημειώσουμε ότι αρκετές χώρες με χειρότερα επιδημιολογικά αποτελέσματα από την Κύπρο έχουν προγραμματίσει να αρχίσουν προπονήσεις και να ολοκληρώσου τα Πρωταθλήματά τους, πράξη που επενεργεί θετικά και στην ψυχολογία της κοινωνίας και συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη και απασχόληση.

Τέλος, επιθυμούμε να επισημάνουν ότι η άποψη που φαίνεται να διαμορφώνεται, ότι στο ενδε4χόμενο διακοπής του πρωταθλήματος, τα σωματεία δύναται να αποφύγουν την καταβολή των υπόλοιπών μισθών στους ποδοσφαιριστές, ενδεχομένως να είναι νομικά διάτρητη και δεν θα πρέπει να υιοθετηθεί.

Παρακαλούμε όπως τα πιο πάνω μελετηθούν με την δέουσα προσοχή και προβληματισμό, λαμβάνοντας υπόψη και τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της UEFA στην επιστολή της ημερομηνίας 4/4/2020 και στο κείμενο «COVID-19: Football Regulatory Issues» ημερομηνίας 3/4/2020.

Το Σωματείο μας επιφυλάσσει πλήρως τα δικαιώματά του»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ