aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Από τη μια «τρελό», από την άλλη «ναι» σε Ομόνοια-ΑΕΛ και «όχι» σε ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση

ΑΕΚ: Από τη μια «τρελό», από την άλλη «ναι» σε Ομόνοια-ΑΕΛ και «όχι» σε ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Σωφρόνης Αυγουστή δηλώνει με κάθε ευκαιρία ότι η ΑΕΚ θα παλέψει μέχρι τέλους για την εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Έστω και αν η θέση της και η αγωνιστική εικόνα της δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από αυτό που λέει ο προπονητής της. Να το κυνηγήσει κόντρα στις πιθανότητες.

Τι πρέπει να κάνει, όμως, η ομάδα της Λάρνακας για να εξασφαλίσει θέση στο πρωτοεμφανιζόμενο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ; Για να γίνει κατανοητό πόσο δύσκολο είναι το έργο των κιτρινοπρασίνων, το Goal.com.cy παρουσιάζει τα δύο σενάρια.

Το πρώτο φαντάζει πιο «τρελό». Διότι θα πρέπει να ισχύσουν παραλλήλως δύο δεδομένα:

1) Να κάνουν σχεδόν αλάνθαστη πορεία στις εναπομείνασες 12 αγωνιστικές, που θα είναι γεμάτες από ντέρμπι καθώς σύντομα θα αρχίσει η β’ φάση.

2) Να ακολουθήσουν καταστροφική πορεία η ΑΕΛ και η Ανόρθωση, από τις οποίες υπάρχει αντιστοίχως απόσταση 11 και εφτά βαθμών.

Αν γίνει πραγματικότητα ο απομακρυσμένος συνδυασμός, θα τερματίσουν οι Λαρνακείς στην τρίτη θέση, που δίνει θέση στην -με την επόμενη σεζόν- τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Όχι όμως ότι η δεύτερη διέξοδος είναι ευκολάκι. Οι Λαρνακείς θα πρέπει να προσπεράσουν τη «Μεγάλη Κυρία» και να τερματίσουν τέταρτοι. Μετά θα εξαρτώνται από τρίτους… Διότι για να εξασφαλίσουν το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα χρειαστεί να κατακτήσει το κύπελλο μία από τις ομάδες που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις.

Αφού με αυτό το σενάριο η Ανόρθωση θα πέσει στην πέμπτη θέση, οι τρεις πρώτοι θα είναι σύμφωνα με τα υφιστάμενα βαθμολογικά δεδομένα οι Απόλλων (51), Ομόνοια (50) και ΑΕΛ (49). Στο κύπελλο όμως, που βρίσκεται στη φάση των «8», έμειναν μόνο οι πράσινοι και οι γαλαζοκίτρινοι, μιας και οι κυανόλευκοι της Λεμεσού αποκλείστηκαν.

Έτσι, πάντοτε με δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα είναι τέταρτη τελικά, θα έχει σαφέστατη προτίμηση σε Ομόνοια ή ΑΕΛ για την κατάκτηση του κυπέλλου. Αντιθέτως θα απεύχεται να σηκώνει το τρόπαιο μία ομάδα από τις ακόλουθες: ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, Εθνικός, Ολυμπιακός, Νέα Σαλαμίνα και Καρμιώτισσα.

Είπαμε. Όλα αυτά μόνο εύκολα δεν είναι. Τι άλλο μπορεί να κάνει όμως ο Αυγουστή και οι ποδοσφαιριστές του, από αυτό που δηλώνουν ήδη άλλωστε; Απέμειναν 36 βαθμοί, θα βλέπουν παιχνίδι με παιχνίδι και στο τέλος όπου τους βγάλει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ