aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Αναπροσαρμογή μισθού και ανανεώσεις

ΑΕΚ: Αναπροσαρμογή μισθού και ανανεώσεις

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στη διοίκηση της ΑΕΚ, γνωρίζουν πολύ καλά πως οφείλουν να εναρμονιστούν με τα νέα οικονομικά δεδομένα ώστε να μην αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-21. Υπό την προεδρία του Άντρου Καραπατάκη, ουδέποτε υπήρξε καθυστέρηση στις πληρωμές, με τη διοίκηση να είναι συνεπέστατη στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Κάτι που ασφαλώς το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβουλίου θέλει να συνεχίσει, λαμβάνοντας ως εκ τούτου τις αναγκαίες αποφάσεις. Ξέχωρα από το γεγονός ότι η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης χάνοντας σημαντικά οφέλη, η διοίκηση προσμετρά και τις σημαντικές απώλειες εσόδων ένεκα κορωνοϊού. Επίσης, η νέα σεζόν θα είναι ιδιαίτερη και όπως όλα δείχνουν, θα προκύψουν επιπλέον ζημιές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, απόρροια και της μειωμένης προσέλευσης του κόσμου στην κερκίδα ένεκα περιορισμών.

Στόχος, όμως, να διατηρηθεί το καλό κλίμα στην ομάδα και να τεθεί το σύνολο στην αφετηρία της νέας σεζόν υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι. Σύμμαχο στην προσπάθεια για οικονομική περισυλλογή, λοιπόν, θέλουν να πιστεύουν οι ιθύνοντες της ΑΕΚ πως θα βρουν και τους ποδοσφαιριστές που διατηρούν συμβόλαιο. Ήδη, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με όλους ανεξαιρέτως, ώστε να υπάρξει το συντομότερο κατάληξη σχετικά με την αναπροσαρμογή των αποδοχών τους. Κάτι που έπραξαν οι πλείστες ομάδες, και τώρα ήλθε η σειρά της ΑΕΚ.

Η αρχή έγινε μόλις πριν από λίγες μέρες, με τη διοίκηση να ανακοινώνει πως επιτεύχθηκε συμφωνία με τον Μικέλ Γκονθάλεθ. Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ, συμφώνησε σε αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τα νέα οικονομικά δεδομένα. Μάλιστα, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός επέκτεινε τη συνεργασία του έως το καλοκαίρι του 2022. Το ίδιο έγινε χθες με τον Καταλανό μέσο Αμπραχάμ Γκονσάλες. Ανανέωσε τη συνεργασία για ακόμη έναν χρόνο και συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι του 2022. Επίσης, συμφώνησε για αναπροσαρμογή αποδοχών.

Στις συζητήσεις που γίνονται, λοιπόν, είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν και άλλες συμφωνίες που θα αφορούν στην πρόωρη ανανέωση συμβολαίων. Η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη έθεσε σε εφαρμογή το δικό της πλάνο και αναλόγως της ανταπόκρισης που θα συναντήσει από τους ποδοσφαιριστές, θα δρομολογήσει τις επόμενες κινήσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ομάδα της Α’ Κατηγορίας που είχε ανακοινώσει επισήμως τη συμφωνία με τους παίκτες της όσον αφορά στο μισθολογικό της λήξασας σεζόν. Κάτι που προφανώς λέει πάρα πολλά. Σε επικοινωνία που είχε η διοίκηση με όλους τους ποδοσφαιριστές, υπήρξε πλήρης κατανόηση της κατάστασης και των δεδομένων που είχαν ενώπιόν τους και κατέληξαν σε συμφωνίες με συνοπτικές διαδικασίες. Κάτι ανάλογο, λοιπόν, προσδοκούν πως θα γίνει και με τις αναπροσαρμογές συμβολαίων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ