aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Άλλο ένα στοιχείο που κάτι «λέει»

ΑΕΚ: Άλλο ένα στοιχείο που κάτι «λέει»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Η πρώτη ήττα της ΑΕΚ στη δεύτερη θητεία του Ιμανόλ Ιδιάκεθ (φωτό) δεν ήταν το μοναδικό στατιστικό στοιχείο που προέκυψε, το περασμένο Σάββατο στο «Αμμόχωστος». Το 0-1 από τη Νέα Σαλαμίνα έφερε και ένα άλλο στοιχείο, που αφορά στο σκοράρισμα. Για πρώτη φορά λοιπόν από την ημέρα που επέστρεψε ο Βάσκος τεχνικός, η ομάδα της Λάρνακας έμεινε άσφαιρη για δυο σερί παιχνίδια. Προηγήθηκε η λευκή ισοπαλία στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ. Η συνεχόμενη αφλογιστία είχε ως αποτέλεσμα και στα δύο σερί ματς πρωταθλήματος να παραμείνουν χωρίς νίκη.

Αυτό κάτι «λέει» μιας και υπάρχουν οι απουσίες που έχουν επηρεάσει την παραγωγικότητα. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, Ιβάν Τρισκόφσκι, παραμένει εκτός δράσης, ενώ οι απουσίες των Τέτε και Ακοράν έχουν τον δικό τους αντίκτυπο στη δυσκολία επίτευξης γκολ. Πρόκειται για τρεις παίκτες που μπορούν και να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Όσο και αν υπάρχει βάθος και ποιότητα στο ρόστερ, φάνηκε το κενό τους.

Ένα άλλο στοιχείο που φάνηκε να επηρεάζει την ΑΕΚ, ειδικά στην αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα, είναι η αλλαγή του σχηματισμού. Ο Ιδιάκεθ άφησε το 3-4-3 και επέλεξε το 4-4-2, κάτι που δεν τον δικαίωσε. Η ομάδα της Λάρνακας δεν είχε την απόδοση που ήθελε ο προπονητής της, ειδικά στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, κατά το οποίο η αντίπαλός της σκόραρε και δημιούργησε ευκαιρίες και άλλα τέρματα.

Όπως και να έχει, τη δεδομένη στιγμή η ΑΕΚ στοχεύει στην εξασφάλιση εισιτηρίου στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω της τρίτης θέσης και εκεί είναι που επικεντρώνεται. Δεν θα έχει εύκολο έργο, μιας και ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια, όμως και η τέταρτη θέση είναι πολύ πιθανό να δώσει θέση στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ