aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑΕΚ: Αλλιώς την άφησε κι αλλιώς την βρίσκει ο Τσάβι Ρόκα

ΑΕΚ: Αλλιώς την άφησε κι αλλιώς την βρίσκει ο Τσάβι Ρόκα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Υπό το βλέμμα του Τσάβι Ρόκα η ΑΕΚ ηττήθηκε 2-0 από τον Απόλλωνα στην «Αρένα» για την 3η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Οι Λαρνακείς πλήρωσαν τα λάθη τους και ηττήθηκαν για ενδέκατη φορά στη φετινή σεζόν και πέμπτη στην «Αρένα» σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν εκμεταλλεύθηκε το καλό διάστημα που είχε στο παιχνίδι, αφού στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε του αντιπάλου και της έλειψε μόνο το γκολ. Στο 38’ από το… πουθενά βρέθηκε να χάνει (μετά το γλίστρημα του Μοϊσόφ) και ακολούθως την… πήρε το ποτάμι. Ο Μολ απέκρουσε το πέναλτι του Ντιγκινί στο 50’, όμως αντί να επιδράσει θετικά για την ΑΕΚ οι Λαρνακείς «πιάστηκαν» στον ύπνο δύο λεπτά αργότερα. Ο Νταμπό αδικαιολόγητα αμαρκάριστος έφυγε σε τετ α τετ με τον Μολ μετά από μακρινή μπαλιά, ο Μοϊσόφ γλίστρησε (ξανά) και το 2-0 «σκότωσε» τις ελπίδες των κιτρινοπράσινων για θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ισπανός Τεχνικός Διευθυντής όταν αποχώρησε το Καλοκαίρι του 2018 άφησε την ΑΕΚ τροπαιούχα, με την κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου στην ιστορία της και δομημένη σε στέρεες βάσεις. Σχεδόν τρία χρόνια μετά αναλαμβάνει μία ομάδα που χρειάζεται, αν όχι ριζικές αλλαγές, γερό ξεσκαρτάρισμα και ποιοτικές προσθήκες για να καταφέρει να επανέλθει σε πρωταγωνιστική πορεία. Η ευθύνη για το «στήσιμο» της φετινής ΑΕΚ δεν ανήκει στον Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος όμως απέτυχε στις μετεγγραφές του Ιανουαρίου. Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι πλην του Μολ κανείς δεν χρησιμοποιείται στο αρχικό σχήμα.

Χρόνος υπάρχει και μάλιστα μπόλικος ώστε να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις. Διάθεση και χρήμα από τον Άντρο Καραπατάκη επίσης, όπως και η τεχνογνωσία από τον Τσάβι Ρόκα. Το προζύμι είναι εκεί, όμως από μόνο του δεν εγγυάται επιτυχίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ