aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΑ. Τεϊσέιρα: «Ήταν τρελό αυτό που έζησα στην Κύπρο, έμεινα άφωνος»

Α. Τεϊσέιρα: «Ήταν τρελό αυτό που έζησα στην Κύπρο, έμεινα άφωνος»

Άφωνος με τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του κυπέλλου δήλωσε σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα της πατρίδας του ο Αντρέ Τεϊσέιρα. Ο Πορτογάλος αμυντικός της ΑΕΛ δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος με τις συνθήκες ζωής και εργασίας στην Κύπρο, είπε τα καλύτερα για τον Ντούσαν Κέρκεζ και τον κόσμο της ΑΕΛ, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα του εφόσον δεχθεί συμφέρουσα πρόταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την απόφασή του να έρθει στην Κύπρο: «Ήθελα να φύγω από την Πορτογαλία, να πάω στο εξωτερικό. Είδα ότι η AΕΛ έπαιζε στην Ευρώπη και ήταν ανταγωνιστική στο πρωτάθλημά της. Είχαν επίσης έναν Πορτογάλο προπονητή (τον Μπρούνο Μπαλταζάρ) και με βοήθησε. Την πρώτη χρονιά έπαιξα μόνο σε 11 αγώνες, όμως όταν ήρθε ο Ντούσαν Κέρκεζ σχεδόν μονιμοποιήθηκα στην ενδεκάδα. Κατακτήσαμε το κύπελλο μετά από 30 χρόνια. Ήταν τρελό. Εξελίσσεται πολύ καλά για μένα η καριέρα στην Κύπρο, έχω προσαρμοστεί πλήρως».

Για την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα: « Οι οπαδοί εδώ είναι φανατικοί. Ακόμα και όταν παίξαμε στο Γιουρόπα και πήγαμε στην Ελλάδα (σ.σ. τον αγώνα με τον Άρη), μας ακολούθησαν αρκετοί. Δυστυχώς δεν πηγαίνουν στα παιχνίδια του κυπριακού πρωταθλήματος. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω. Είναι εναντίον της κάρτας και απέχουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας».

Για την κατάκτηση του κυπέλλου: «Ήταν φανταστικό, δεν περιγράφεται με λόγια. Είχαν περάσει 30 χρόνια, οι οπαδοί το ήθελαν πολύ, ήταν εξαιρετικό. Δεν ήμασταν το φαβορί, αλλά τα καταφέραμε. Κάναμε μια πολύ καλή πορεία, αποκλείσαμε το συμπολίτη και στον τελικό νικήσαμε τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ. Είμαστε περήφανοι γιατί το όνομά μας γράφτηκε στην ιστορία της ομάδα. Είχα μείνει άφωνος από τους πανηγυρισμούς».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Πορτογαλία; «Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό, αλλά αν είχα μια καλύτερη πρόταση δεν θα έλεγα όχι. Θα σκεφτώ το καλύτερο για εμένα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ