aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα761 εκατ. ευρώ ξόδεψαν οι Κινέζοι σε δύο χρόνια!

761 εκατ. ευρώ ξόδεψαν οι Κινέζοι σε δύο χρόνια!

Τέβες και Οσκαρ είναι τα πρώτα… βήματα του φετινού χειμώνα στην αγορά της Κίνας, που φαίνεται ότι δεν θα “προδώσει” τη γραμμή των δύο τελευταίων σεζόν. Αγοράζοντας τα πάντα, ξεπερνώντας τους δισταγμούς και τις αμφιβολίες που οφείλονται σε μισθούς.

Η επίθεση των Κινέζων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μαζεύοντας στη συλλογή της κορυφαίους παίκτες και προπονητές, ικανούς να μεταφέρουν την τεχνογνωσία. Όμως τώρα θα επιδιώξει επίσης να κάνει το ίδιο και με τους διαιτητές.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Περισσότερα από 761 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν σε παίκτες τα τελευταία δύο χρόνια. Το πρωτάθλημα της Κίνας στις δύο τελευταίες αγορές ήταν το δεύτερηο στον κόσμο σε δαπάνες, μετά την Premier League, μπροστά από όλα τα άλλα, Bundesliga, Liga, Ligue 1, Serie A. Αρχίζουν να ανησυχούν, όχι μόνο οι ανταγωνιστές, αλλά σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, οι ίδιοι οι Κινέζοι: ο αγώνας προς την κορυφή δείχνει, λένε, μια φούσκα που απειλεί να νοθεύσει την αγορά. Η διοργανώτρια αρχή σκέφτεται να αλλάξει τον κανόνα που επιτρέπει σε τέσσερις ξένους και έναν από την Ασία σε 3 +1.

«Οι ξένοι παίκτες έδωσαν ώθηση στο πρωτάθλημα και έκαναν τα παιχνίδια πιο ενδιαφέροντα, αλλά δημιούργησε επίσης ένα μεγάλο οικονομικό βάρος και περιόρισε τις πιθανότητες των γηγενών παικτών,» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από την κινέζικη Super League.

Ο Γιούργκεν Κλοπ άσκησε κριτική στον Οσκαρ, που πήγε στην Κίνα στα 25 του χρόνια. Ο Ζερβίνιο όμως απάντησε έμμεσα, δίνοντας την δική του εκδοχή. Ο πρώην παίκτης της Ρόμα συγκεντρώνει 10 εκατ. Ευρώ το χρόνο, εκτός από τα μπόνους: “Παίρνω 150 χιλιάδες ευρώ καθαρά για κάθε γκολ που σημειώνω και 60 χιλιάδες για κάθε παιχνίδι που παίζω, πάντα καθαρά. Στην Ευρώπη θα ήταν αδιανόητο, ακόμα και στην Ρεάλ Μαδρίτης…,» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ