aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«3 στα 3» από το Βέλγιο, έπιασε... τη Ρωσία η Σκωτία!

«3 στα 3» από το Βέλγιο, έπιασε… τη Ρωσία η Σκωτία!

Το πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά λύγισε η Κύπρος στη Γλασκώβη, αφού έχασε 2-1 από τη Σκωτία με τέρμα του Μπερκ στο 89’. Οι γηπεδούχοι ήταν ελαφρώς ανώτεροι και προηγήθηκαν στο 61’ με πανέμορφο γκολ του Ρόμπερτσον. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Μπεν Σιμόν κυνήγησαν την ισοφάριση και δικαιώθηκαν στο 87’ με τον Κουσουλό να γράφει το 1-1 με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι όμως πλήρωσαν την έλλειψη συγκέντρωσης και δύο λεπτά αργότερα οι Σκωτσέζοι ανέκτησαν το προβάδισμά τους. 

Συγκεκριμένα, ο Μπερκ με κεφαλιά στο 89’ σημάδεψε δοκάρι, αλλά εν συνεχεία πήρε ο ίδιος το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κύπρου για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 και να χαρίσει τη δεύτερη νίκη στην ομάδα του στα προκριματικά του EURO 2020.

Στο άλλο ματς του 9ου ομίλου που διεξήχθη την ίδια ώρα, το Βέλγιο «ξεπάστρεψε» το Καζακστάν (3-0) στις Βρυξέλλες και πανηγύρισε το 3ο τρίποντό του στην προκριματική φάση. Το συγκρότημα του Μαρτίνεθ ξεκίνησε φορτσάτη και «καθάρισε» από νωρίς, αφού προηγήθηκε στο 11’ με τον Μέρτενς, ενώ στο 14’ έφτασαν στο 2-0 με τον Καστιάν. Στο 50’, ο Ρομέιν Λουκάκου έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για τους «κόκκινους διαβόλους».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα: 
Ρωσία-Σαν Μαρίνο 9-0
Σκωτία-Κύπρος 2-1
Βέλγιο-Καζακστάν 3-0

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου (σε 3 αγωνιστικές): 
1. Βέλγιο 9
2. Ρωσία 6
3. Σκωτία 6
4. Κύπρος 3
5. Καζακστάν 3
6. Σαν Μαρίνο 0

Η επόμενη αγωνιστική (11/6): 
Καζακστάν-Σαν Μαρίνο (17:00)
Ρωσία-Κύπρος (21:45)
Βέλγιο-Σκωτία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ