aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα1991: Η επική απάντηση του Μαραντόνα για το... Χέρι του Θεού (vid)

1991: Η επική απάντηση του Μαραντόνα για το… Χέρι του Θεού (vid)

Η απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι δυσβάσταχτη για τον ποδοσφαιρικό πλανήτη από την περασμένη Τετάρτη (25/11) που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς, αλλά το σίγουρο είναι πως έχει περάσει στην ποδοσφαιρική αθανασία με τα κατορθώματά του στο χορτάρι.

Για μερικά από τα κατορθώματα αυτά είχε μιλήσει ο ίδιος ο «Πίμπε Ντ’Όρο» το 1991 κατά τη διάρκειας παρουσίας του στην εκπομπή «El Día Después», με τον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό Movistar να κάνει ένα μοναδικό δώρο στους αμέτρητους φαν του, προβάλλοντας αποσπάσματα εκείνης της φοβερής συνέντευξης που είχε συζητηθεί.

Μαζί με τον Μαραντόνα ήταν και Χόρχε Βαλντάνο, με τον Ντιεγκίτο να αναφέρεται φυσικά στα δύο γκολ του κόντρα στην Αγγλία στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 1986. Το ένα όπου έβαλε το χέρι του για να νικήσει τον Σίλτον και το άλλο που πέρασε όλη σχεδόν την εθνική Αγγλίας πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

«Ο Ενρίκε μου έχει πει “έχεις βάλει αυτό το γκολ επειδή σου έδωσα τέτοια πάσα και σε έβγαλα μέχρι τον γκολκίπερ (γελάει)”. Υπάρχουν και οι Μπουρουσάγα και Βαλντάνο που αποσπούν τους αντιπάλους (σ.σ.: γελάει). Οι αμυντικοί πάνε πάνω στον Βαλντάνο, πάνω σε αυτόν και στον Μπουρουσάγα… Ναι, είναι το ωραιότερο γκολ της ζωής μου, χωρίς αμφιβολία. Είναι το γκολ που ονειρεύτηκα να βάλω κάποια ημέρα», δήλωσε για το ωραιότερο γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ, το δεύτερό του απέναντι στην Αγγλία, ενώ για το πρώτο απέναντι στα τρία λιοντάρια που επιστράτευσε και το χέρι του, το περίφημο «Χέρι του Θεού» είπε με νόημα: «Μία ισπανική ρήση αναφέρει πως όποιος ληστεύει έναν κλέφτη έχει 100 χρόνια συγχώρεσης».

Για το πόσο σκληρά προπονείται, ανέφερε: «Έκανα το ντεμπούτο μου στην ηλικία των 15 χρόνων και αυτά τα 15 χρόνια έχουν περάσει πάρα πολύ γρήγορα. Και γελάω κάθε φορά που λένε ότι ο Μαραντόνα δεν είναι υπεύθυνος, ότι ο Μαραντόνα αποφεύγει την προπόνηση. Αν ήξεραν μόνο τι έχω κάνει και τι κάνω πάντα για να προπονούμαι και να διατηρώ την ευθύνη που μου έχουν διδάξει οι γονείς μου. Όποιος μιλάει άσχημα για τον Μαραντόνα παίρνει βραβείο Νόμπελ».

Όσον αφορά στο διάδοχό του στην Αργεντινή με τη φανέλα με το Νο 10 στην πλάτη, είχε πει: «Θα είμαι ο Νο 1 φαν αυτού του Νο 10 για να δώσει στην Αργεντινή αυτά που προσπάθησα να δώσω, αυτά που πάλεψα να δώσω».

Το εντυπωσιακό είναι πως οι άνθρωποι της εκπομπής, λίγο πριν το φινάλε, ζήτησαν από τον Μαραντόνα να κάνει μερικά κόλπα με τη μπάλα αν και φορούσε κοστούμι, με τον ίδιο να μην αρνείται να κάνει «γκελάκια» και να λέει χαριτολογώντας: «Η Κλαούντια (σ.σ, τότε σύζυγός του) θα με σκοτώσει επειδή χαλάω τα παπούτσια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ