aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα18η Οκτωβρίου: Η ημερομηνία λήξης του Πέδρο Εμανουέλ

18η Οκτωβρίου: Η ημερομηνία λήξης του Πέδρο Εμανουέλ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η απογοήτευση κτύπησε κόκκινο στον Απόλλωνα και μόνο με ένα ηλεκτροσόκ θα αλλάξει η κατάσταση. Ο Πέδρο Εμανουέλ βρίσκεται «στο μάτι του κυκλώνα» και τούτη τη φορά δύσκολα θα καταφέρει να την βγάλει «καθαρή»!

Ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Κίρζης, που κατ’ επανάληψη τον έχει στηρίξει, φαίνεται να έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του και το πιθανότερο είναι πως θα προχωρήσει στο αυτονόητο, που είναι η διακοπή της συνεργασίας με τον Πορτογάλο τεχνικό. Κάτι όμως που (πιθανότατα) θα αποφασιστεί σήμερα.

Τρεις ήττες με τη συμπλήρωση της 7ης αγωνιστικής είναι πολλές για το εκτόπισμα των κυανόλευκων. Η προχθεσινή μάλιστα από τον Ερμή με τραγικό τρόπο, έφερε εκ νέου υποχώρηση για την ομάδα της Λεμεσού. «Ντροπιαστική και ταπεινωτική ήττα. Χάσαμε αμαχητί. Θα βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Ζητούμε συγγνώμη στον κόσμο μας», ήταν μερικές από τις χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριου Κωνσταντίνου, για τα συναισθήματα που επικρατούν.

Μέσα από ένα σωρό παιδικά λάθη και μια φτωχή εμφάνιση, ο Απόλλων έχασε πάλι και απομακρύνθηκε αισθητά από τις ομάδες, που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Εκτός από το διάστημα που ο Απόλλων ανέτρεψε το 1-0 και έφτασε στο 2-1, δεν έδειξε τίποτε άλλο. Ο Απόλλων ήταν αργός, αδύναμος στη μεσαία γραμμή και για κλάματα στην άμυνα.

Ούτε το στήσιμο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν καλό και ειδικά η μεσαία γραμμή, στην επανάληψη, ήταν σαν να μην υπήρχε. Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, ο προπονητής του Απόλλωνα δέχθηκε πολλή κριτική. Έχει ευθύνες ο Πέδρο Εμανουέλ για τη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, ενώ φανερώνει αδυναμίες, όταν το παιγνίδι δεν του βγαίνει και δεν πηγαίνει όπως θέλει. Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο συμπέρασμα πως ο Πέδρο Εμανουέλ έχει πλέον ημερομηνία λήξης.

Καμιά αντίδραση όπως με την ΑΕΛ

Μετά το δεύτερο γκολ του Ερμή, οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έγιναν έρμαιο των ορέξεων των αντιπάλων τους. Δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν και ας είχε ακόμη μισή ώρα παιχνιδιού. Τόσο χρόνο είχαν και με την ΑΕΛ, όταν δέχθηκαν το δεύτερο τέρμα και όμως (και τότε) δεν υπήρξε καμιά αντίδραση, ούτε από τον πάγκο, ούτε από τους ίδιους ποδοσφαιριστές. Και στα δύο παιχνίδια, ο Απόλλων ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά δεν έγινε σωστή διαχείριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ