aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

BETΤσέλσι-Άρσεναλ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μπακού

Τσέλσι-Άρσεναλ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μπακού

Μετά από μια εκπληκτική σεζόν το αγγλικό ποδόσφαιρο βλέπει τέσσερις εκπροσώπους του να είναι φιναλίστ στις μεγάλες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στις 29 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, θα αναμετρηθούν οι λονδρέζικες Άρσεναλ και Τσέλσι.

Οι παίκτες έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τις στοιχηματικές τους προβλέψεις για τον αγώνα με τις αποδόσεις που υπάρχουν στο Stoixima24.net. Η Τσέλσι δίνεται ως φαβορί με απόδοση 5/4, ενώ η Άρσεναλ δίνεται στο 2/1. Εδώ θα θυμηθούμε την πορεία των δυο αντιπάλων προς το Μπακού.

Τσέλσι

Η Τσέλσι ήταν από την αρχή ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, και βρέθηκε να κληρώνεται στον όμιλο L. Αντίπαλοι της ήταν η ΜΠΑΤΕ, η Βίντι και ο ΠΑΟΚ. Όπως αναμενόταν, βρέθηκε στην κορυφή του ομίλου, μπροστά από την ΜΠΑΤΕ, μαζεύοντας 16 βαθμούς σε έξι αγώνες. Σημείωσε πέντε νίκες, μόνο μία ισοπαλία και καμία ήττα. Η πιο εντυπωσιακή εμφάνισή της ήταν στη νίκη με 4-0 απέναντι στον ΠΑΟΚ, με την οποία με δυο γκολ του Ζιρού, εξασφάλισε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Στη φάση των 32, αντιμετώπισε τη Σουηδική Μάλμε και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 5-1, με τον Ζιρού να σκοράρει και στα δυο παιχνίδια. Στη συνέχεια κληρώθηκε με τη Δυναμό Κιέβου και με εξαιρετικές εμφανίσεις προκρίθηκε με συνολικό σκορ 8-0. Ο Ζιρού ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής αφού πέτυχε χατ τρικ στον επαναληπτικό αγώνα.

Στα προημιτελικά η Τσέλσι αντιμετώπισε τη Σλάβια Πράγας και προκρίθηκε με 5-3 συνολικό σκορ. Η Τσέλσι έδειξε την ανωτερότητά της, παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση της αντιπάλου της, η οποία πέτυχε τρία γκολ στο Στάμφορντ Μπριτζ. Τέλος, στα ημιτελικά αντιμετώπισε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με ισορροπημένες και τις δυο αναμετρήσεις. Ο επαναληπτικός οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου η Τσέλσι προκρίθηκε για το Μπακού, κερδίζοντας της Γερμανική ομάδα με 4-3.

Άρσεναλ

Η Άρσεναλ ήταν και εκείνη από τα φαβορί από την αρχή της διοργάνωσης, και κληρώθηκε στον Ε Όμιλο με αντιπάλους την Σπόρτινγκ, τη Βόρσκλα και τη Καραμπάγκ ΦΚ. Προκρίθηκε ως πρώτη στον όμιλο, μένοντας μάλιστα αήττητη. Σημείωσε πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Η πιο εντυπωσιακή εμφάνισή της ήταν στη νίκη με 3-0 απέναντι στη Βόρσκλα, με πρωταγωνιστή το νεαρό Σμιθ Ρόου.

Στη φάση των 32, η Άρσεναλ κληρώθηκε με την ΜΠΑΤΕ και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 3-1, παρά την ήττα της στον πρώτο αγώνα. Η πρόκριση αυτή την έφερε αντιμέτωπη με τη Ρεν στο γύρο των 16. Έχασε και πάλι το πρώτο παιχνίδι με 3-1, καθώς ο Σωκράτης αποβλήθηκε νωρίς. Παρόλα αυτά, με εντυπωσιακή εμφάνιση στο Έμιρεϊτς, κέρδισε 3-0 με δυο γκολ του Ομπαμεγιάνγκ.

Στη συνέχεια, η Άρσεναλ αντιμετώπισε στα προημιτελικά την ισχυρή Ιταλική Νάπολι, στο κορυφαίο ζευγάρι αυτού του γύρου. Πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και στα δύο παιχνίδια και προκρίθηκε στα ημιτελικά με συνολικό σκορ 3-0. Όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με την Ισπανική Βαλένθια, όπου μετά από μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της διοργάνωσης, προκρίθηκε με συνολικό σκορ 7-3. Ο Ομπαμεγιάνγκ πέτυχε συνολικά τέσσερα γκολ συνεχίζοντας την εκπληκτική φόρμα του στο τέλος της σεζόν. Μπορεί τώρα να κατακτήσει και το τρόπαιο; Άλλωστε ο προπονητής της ο Έμερι αναζητά τον τέταρτο τίτλο του, μετά τις τρεις κατακτήσεις με τη Σεβίλλη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ