aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

BETΘα μπει ξανά η μπάλα στη σέντρα;

Θα μπει ξανά η μπάλα στη σέντρα;

Πολύ δύσκολη δοκιμασία περνά ολόκληρος ο πλανήτης με την έξαρση του κορωνοϊού που δυστυχώς αφήνει πίσω του χιλιάδες κρούσματα και θύματα. Με όλο αυτό τον θλιβερό απολογισμό, τα  αθλητικά γεγονότα έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα, με την έγνοια όλης της ανθρωπότητας να είναι να ξεπεράσει το συντομότερο δυνατόν την πανδημία.

Η έξαρση του κορωνοϊού οδήγησε σε διακοπή σχεδόν κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας αφού όλα τα μεγάλα και σχεδόν όλα τα άλλα πρωταθλήματα στον κόσμο έχουν διακοπεί.

Οι ομοσπονδίες και οι Λίγκες κάνουν κάποιους σχεδιασμούς για την επανέναρξη της δράσης, που δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη των πραγμάτων και τις συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας. Θα επιχειρήσουμε να μεταφέρουμε τις σκέψεις που γίνονται στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης για την πιθανότητα επιστροφής στη δράση.

PREMIER LEAGUE

Ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας Μπόρις Τζόνσον ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, αλλά η χώρα μετρά χιλιάδες κρούσματα και θύματα. Η Premier League αποτελεί το πιο εμπορικό πρωτάθλημα στον κόσμο, είναι σημαντικό να επαναρχίσει αλλά σημαντικότερο είναι η διασφάλιση της υγείας. Οι ομάδες ενημέρωσαν προκαταρκτικά τους παίκτες ότι θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία μετά τα μέσα Μαΐου και αν γίνει αυτό το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ξανά το πρώτο σαββατοκύριακο Ιουνίου. Οι αγώνες αν αρχίσει ξανά η δράση θα γίνονται χωρίς την παρουσία κόσμου.

SERIE A

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που βίωσε με σκληρό τρόπο την έξαρση του κορωνοϊού, μετρώντας χιλιάδες θύματα και κρούσματα. Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, όμως η κυβέρνηση προσπαθεί με κάποιες αποφάσεις να επαναφέρει την επανεκκίνηση σε πολλούς τομείς. Το lockdown παρατάθηκε μέχρι τις 3 Μαΐου και οι ομάδες πολύ πιθανόν να επιστρέψουν στις προπονήσεις αμέσως μετά. Στις 21 Απριλίου είναι προγραμματισμένη κρίσιμη σύσκεψη στην οποία θα παρθούν αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Ένα πρώτο σενάριο κάνει αναφορά για επιστροφή στη δράση το τελευταίο σαββατοκύριακο (30-31) Μαΐου.

LA LIGA

Στην Ισπανία, υπάρχει επίσης τεράστιο πρόβλημα με τον κορωνοϊο, αν και η καμπύλη άρχισε τις προηγούμενες μέρες να έχει καθοδική πορεία. Υπάρχουν τρία σενάρια για επανέναρξη της δράσης και πρόκειται για 28-29 Μαΐου, 6-7 Ιουνίου ή 28 Ιουνίου. Το όλο θέμα είναι προς συζήτηση και ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

BUNDESLIGA

Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επέτρεψε επιστροφή στις προπονήσεις σε μικρά γκρουπ προς το παρόν, αλλά δείχνει διάθεση επιστροφής στη δράση. Υπάρχουν και στη Γερμανία κρούσματα και θύματα από τον κορωνοϊό, όμως έχουν φοβερό σύστημα υγείας τον οποίο επιτρέπει κάποιες χαλαρώσεις. Οι 18 ομάδες της λίγκας πάτησαν γήπεδο και προπονούνται, με στόχο των ποδοσφαιρικών αρχών να μπει ξανά η μπάλα στη σέντρα στις 9 Μαΐου.

Η δράση συνεχίζεται πάντως κανονικά στα FIFA esports leagues, αφού υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίζεται η δράση από το σπίτι.

Η ΒΕΤ ΟΝ ALFA εύχεται σε όλο τον κόσμο Χριστός Ανέστη με υγεία και χαρά και την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεπεράσει η ανθρωπότητα το πρόβλημα της έξαρσης του κορωνοϊού και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ