aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

BET«Parimatch Kids» Το Parimatch Foundation ανάδοχος 10 παιδιών στην Αφρική

«Parimatch Kids» Το Parimatch Foundation ανάδοχος 10 παιδιών στην Αφρική

Το Parimatch Foundation βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, υποστηρίζοντας οργανισμούς όπως οι Εθελοντές Γιατροί και η ActionAid. Η Parimatch υπό την αιγίδα αυτή συμμετέχει σε προγράμματα αναδοχής δέκα παιδιών στην Αφρική, πέντε παιδιά από την Ρουάντα και την Τανζανία σε συνεργασία με την φιλανθρωπική οργάνωση ActionAid και πέντε παιδιά από την Ζιμπάμπουε σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό, ανθρωπιστικό οργανισμό Εθελοντές Γιατροί Κύπρου.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Εθελοντές Γιατροί διατηρεί δύο προγράμματα Υιοθεσιών εκ του Μακρόθεν, στην Κένυα και στην Ζιμπάμπουε. Τα προγράμματα επικεντρώνονται στην προσφορά προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, σίτισης, ένδυσης και υπόδησης σε παιδιά τα οποία διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση σε οργανωμένη βασική εκπαίδευση. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από χορηγούς, όπως το Parimatch Foundation, οι οποίοι γίνονται ανάδοχοι παιδιών προσφέροντας 20 ευρώ το μήνα, ποσό το οποίο καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για φαγητό, καθαρό νερό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση.

Το 2016, αποστολή της Οργάνωσης διενήργησε βασική συντήρηση στα σχολικά κτίρια του δημοτικού του Αγίου Κλήμεντος και κάλυψε το κόστος σύνδεσης του σχολείου με το αποχετευτικό σύστημα του Ναιρόμπι, βασική προϋπόθεση για την συνέχεια λειτουργίας του σχολείου. Την επόμενη χρονιά, αποστολή της Οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν εθελοντές από την Κύπρο συνέχισε τις εργασίες συντήρησης εμπλέκοντας όμως και τους μαθητές του σχολείου ώστε να μεταδοθεί η έγνοια για την φροντίδα και η ευθύνη για να νοιάζονται για ότι προσφέρεται προς χρήση για το κοινό όφελος. Ακόμη, με αγορά υπηρεσιών από τοπικό εργολάβο, η Οργάνωση αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του σχολείου με καινούργια δάπεδα στις τάξεις και διαδρόμους στην αυλή.

Πέρυσι, η προσοχή στράφηκε στην αναδιοργάνωση του προγράμματος στην Ζιμπάμπουε. Στόχος της Οργάνωσης ήταν να στηρίξει αποκλειστικά παιδιά από τα δύο σχολεία και το ορφανοτροφείο της περιοχής που στηρίζει εδώ και 23 χρόνια. Επιπρόσθετα, στόχος της αποστολής είναι να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης και αύξησης εισοδήματος στους νέους της περιοχής μέσω του αγροκτηματος που δημιούργησαν οι Εθελοντές Γιατροί.

Η ActionAid είναι μια διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση η οποία λειτουργεί ως Ομοσπονδία με γραφεία σε 45 χώρες και εργάζεται υπέρ της επίλυσης διαφόρων αναπτυξιακών θεμάτων. Κύριοι στόχοι της είναι να προσφέρει εκπαίδευση, να ενισχύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα, και να βοηθήσει τους φτωχούς και αυτούς που αντιμετωπίζουν διακρίσεις και αδικίες. 

Έχουμε επιλέξει να στηρίξουμε το πρόγραμμα της ActionAid στην Τανζανία, μιας και έχουμε επεκτείνει τη στοιχηματική μας λειτουργία στη χώρα. Ο οργανισμός διδάσκει τους ανθρώπους πως να αντιμετωπίσουν την ανεργία και πως να αναπτύξουν διάφορες οικονομικές δραστηριότητες για να διασφαλίσουν αξιοπρεπή και συνεχή εισοδήματα για την οικογένεια τους. 

To Parimatch Foundation αλλάζει τις ζωές δέκα παιδιών σε μερικές από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου προσφέροντας τους πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα, καθαρό νερό, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση. Γίνοντας ανάδοχοι παιδιών η προσφορά επεκτείνεται και στις τοπικές κοινότητες για να αντιμετωπίσουν αδικίες όπως η μεταφορά νερού από απομακρυσμένες περιοχές, η βία και η πείνα, βοηθώντας έτσι τα παιδιά να αναδείξουν τις δυνατότητες τους σε ένα καλύτερο περιβάλλον.

Είναι εκπληκτικό να έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον για αυτά τα παιδιά που ζουν σε μερικά από τα πιο ατυχή μέρη του κόσμου. Ευελπιστούμε να βοηθήσουμε να εκπληρωθούν οι ελπίδες και τα όνειρα αυτών των παιδιών. 

Με την έναρξη της συμμετοχής μας στα προγράμματα αναδοχής οι οργανώσεις μας απέστειλαν φωτογραφίες του κάθε παιδιού μαζί με την ιστορία του. Λάβαμε επίσης χειρόγραφα μηνύματα και ζωγραφιές των παιδιών καθώς και ενημερωτικές εκθέσεις που παρουσιάζουν την πρόοδο των προγραμμάτων στην κάθε κοινότητα. Σε αυτό το “ταξίδι” έχουμε την ευκαιρία να βοηθάμε τα παιδιά να μεγαλώνουν και να ευημερούν.  

Η μικρή μας συνεισφορά έχει μεγάλο αντίκτυπο στις κοινότητες αυτών των παιδιών! Μέσα από τη συνεισφορά των εθελοντών οι οργανώσεις προσφέρουν φαγητό, καθαρό νερό, αποχέτευση, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση. Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αναδοχής παιδιών προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην κοινωνική μας κουλτούρα, στα ίδια τα παιδιά και σε ολόκληρη την κοινότητα τους.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζουμε έχουν στόχο να καταπολεμήσουν τα προβλήματα που αποτελούν τη βάση της φτώχειας. Η συλλογική τους δράση φέρνει αποτελέσματα στις ζωές των πιο περιθωριοποιημένων ανθρώπων αντιμετωπίζοντας θέματα όπως η άγονη γη, η παροχή καθαρού νερού και προβλήματα υγείας. Βελτιώνοντας αυτές τις βασικές παροχές τα παιδιά έχουν ένα ασφαλές μέρος με συνθήκες υγιεινής για να ζήσουν και να εξελιχθούν.

Επιπρόσθετα, οι αποστολές των οργανώσεων εξελίσσονται με τον χρόνο με βάση την εμπειρία που έχει αποκτηθεί προσφέροντας ένα μακροπρόθεσμο και βιώσιμο τρόπο παροχής υγιεινής, υγειονομικής περίθαλψης, γεωργικών προγραμμάτων, προγραμμάτων για ενίσχυση εισοδήματος και δημιουργία εκπαιδευτικών κέντρων.

Όταν μια κοινότητα συμφωνήσει να συνεργαστεί με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις για τα προγράμματα αναδοχής παιδιών οι εθελοντές επισκέπτονται οικογένειες της περιοχής για να τους εξηγήσουν πως λειτουργεί ο θεσμός. Η αναδοχή δε σημαίνει υιοθεσία αλλά υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειας τους και όλων των ανθρώπων της περιοχής όπου ζει, ώστε να επιτευχθούν θετικές και μακροχρόνιες αλλαγές στη ζωή τους. Έτσι δεν υπάρχει διαδικασία “επιλογής” παιδιού αλλά το κάθε παιδί ενεργεί ως πρεσβευτής της κοινότητας έχοντας μια μοναδική σύνδεση και προσωπική επαφή με τον ανάδοχο του.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δούμε από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της συνεισφοράς μας. Μας ανταμείβει να διαβάζουμε για τις αλλαγές στην ζωή τους μέσα από τα χειρόγραφα μηνύματα και τις ενημερώσεις που λαμβάνουμε. Ιδιαιτέρως γιατί τα παιδιά στην αρχή δεν ήταν εξοικιωμένα στη χρήση μολυβιών αφού δεν πήγαιναν σχολείο και μιας και οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν την εκπαίδευση για να διδάξουν τα παιδιά τους. Έτσι με την πάροδο του χρόνου βλέπουμε μικρές βελτιώσεις όπως καλύτερο γραφικό χαρακτήρα, βελτίωση ορθογραφίας και πράξεις μαθηματικών.

Τα προγράμματα προσφέρουν στα παιδιά στολές, εκπαιδευτικό υλικό, βιβλία, τετράδια, πένες, μολύβια και ηλιακούς συλλέκτες στα σχολεία. Επίσης προσφέρονται μεταξύ άλλων κουβέρτες, ρούχα, εσώρουχα και οικιακός εξοπλισμός σε ορφανά παιδιά. Ακόμη, οι οργανώσεις με την βοήθεια των κατοίκων της περιοχής χτίζουν και συντηρούν τουαλέτες στα ορφανοτροφεία και στα σχολεία. 

Οι φιλανθρωπικές δράσεις των οργανώσεων επεκτείνονται πέραν των προγραμμάτων για αναδοχή παιδιών. Εστιάζουν στην καταπολέμηση της στέρησης των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών. Η μακροχρόνια υποστήριξη μας αλλάζει τη ζωή δέκα παιδιών βοηθώντας τους να αποκτήσουν τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον και προσφέρει στην ανάπτυξη των προοπτικών για ολόκληρη την κοινότητα.

Η προσφορά του Parimatch Foundation στα παιδιά και τις κοινότητες τους μας γεμίζει την καρδιά χαρά και ικανοποίηση. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ