aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΤέλος μετά από 22 χρόνια ο Μπερτομέου, οι υποψήφιοι διάδοχοί του

Τέλος μετά από 22 χρόνια ο Μπερτομέου, οι υποψήφιοι διάδοχοί του

Το τέλος εποχής του Τζόρντι Μπερτομέου στην Euroleague είναι γεγονός. Ο CEO της Euroleague ενημερώθηκε στη συνάντηση των μετόχων στη Βαρκελώνη πως στις 30 Ιουνίου θα ολοκληρωθεί η θητεία του, με τον ίδιο να παραμένει για ένα χρονικό διάστημα εξωτερικός σύμβουλος.

Η λήξη της θητείας του μετά από 22 χρόνια δε σημαίνει αυτόματα και αποπομπή του λοιπόν, καθώς ο ίδιος περιλαμβάνεται στα σχέδια της επόμενης μέρας τουλάχιστον για λίγο καιρό.

Οι μέτοχοι του καταλογίζουν κυρίως το γεγονός πως η διοργάνωση υπό τη δική του επίβλεψη δεν κατάφερε να γίνει ένα ελκυστικό προϊόν οικονομικά για τους συμμετέχοντες. Τώρα όσον αφορά την επόμενη ημέρα τα δύο ονόματα που κυριαρχούν είναι ενός Σέρβου και ενός Ισπανού.

Φυσικά ο πρώτος είναι ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες για τη θέση του νέου CEO, αφού το προφίλ του είναι αποδεκτό από όλους και το μέγεθός του στο μπασκετικό στερέωμα εμπνέει σεβασμό.

Το δεύτερο όνομα που ακούστηκε έντονα τις τελευταίες μέρες είναι αυτό του Τζέζους Μπουένο, αντιπροέδρου του NBA Europe, όμως στην κούρσα απέναντι σε έναν εκ των θρύλων του ευρωπαϊκού μπάσκετ φαίνεται πως έχει μείνει πίσω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ