aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΣυνάντηση Μουζουρίδη - Αντωνίου με Λιόλιο

Συνάντηση Μουζουρίδη – Αντωνίου με Λιόλιο

Στην Αθήνα βρέθηκε αντιπροσωπεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, Ανδρέα Μουζουρίδη, και τον Γενικό Διευθυντή, Άθω Αντωνίου, όπου έγινε επίσκεψη στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κατόπιν πρόσκλησης της νέας ηγεσίας της ΕΟΚ.

Στη συνάντηση η ΕΟΚ εκπροσωπήθηκε στο ψηλότερο επίπεδο από τον Πρόεδρο Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος είχε την πρώτη γνωριμία με την ηγεσία της ΚΟΚ, το Γενικό Γραμματέα και τον Γενικό Διευθυντή, με τις δύο ομοσπονδίες να έχουν ένα άκρως εποικοδομητικό διάλογο για διάφορα θέματα.

Συζητήθηκαν διάφορες πτυχές που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και εξέλιξη της καλαθόσφαιρας και στις δύο χώρες και επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η κοινή θέληση για συνεργασία ανάμεσα στις δύο Ομοσπονδίες για το κοινό καλό.

Κυρίαρχο θέμα στο δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο ομοσπονδίες, είναι η πρόταση που έχει κατατεθεί από την ΚΟΚ στη FIBA για διεκδίκηση Ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025. Πρόθεση της ΚΟΚ όπως εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή, είναι η συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στον όμιλο που θα διεξαχθεί στην Κύπρο, αν τελικά δοθεί η διοργάνωση στη χώρα μας, φέρνοντας πολύ σημαντικές θετικές προεκτάσεις για την καλαθόσφαιρα και όχι μόνο στην Κύπρο.

Αναφερόμενος στη συνάντηση με τη νέα ηγεσία της ΕΟΚ, ο πρόεδρος της ΚΟΚ Ανδρέας Μουζουρίδης, τόνισε τα εξής: «Ήταν μία εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Βαγγέλη Λιόλιο. Η αλήθεια είναι πως διαχρονικά οι δύο ομοσπονδίες, διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις και κοινός στόχος είναι η αναβάθμιση τους και η περαιτέρω συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Η ατζέντα της συζήτησης μας, περιλάμβανε αρκετά θέματα για κοινές δράσεις και ενέργειες που προγραμματίζουμε για το άμεσο μέλλον. Σαν Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, έχουμε φτάσει μέσα από σκληρή δουλειά και σωστό προγραμματισμό σε ένα εξαιρετικά ψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και οργάνωσης που μας επιτρέπει να συζητάμε με μεγαλύτερες ομοσπονδίες για συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.

Από τις διαχρονικές σχέσεις που έχουμε με την ΕΟΚ και από την πρώτη επαφή που κάναμε με τη νέα της ηγεσία, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε σε συνεργασία προκειμένου να δούμε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία το αύριο. Ιδιαίτερη σημασία στη συνάντηση είχε και η συζήτηση γύρω από την υποψηφιότητα που καταθέσαμε για διεκδίκηση ομίλου για το Ευρωμπάσκετ 2025.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο μας να κάνει το μεγάλο βήμα, αλλά και για την Ελλάδα στο ενδεχόμενο που μας ανατεθεί η διοργάνωση να δώσει τους αγώνες της ουσιαστικά εντός έδρας. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Λιόλιο για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία. ΚΟΚ και ΕΟΚ ανανεώσαμε το ραντεβού για νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο διάστημα, έχοντας πάντα ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας για κοινή δράση σε διάφορα επίπεδα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ