aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΣαν σήμερα: 16 χρόνια από το θρυλικό τρίποντο του Διαμαντίδη – «Βάλτο αγόρι μου»

Σαν σήμερα: 16 χρόνια από το θρυλικό τρίποντο του Διαμαντίδη – «Βάλτο αγόρι μου»

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται από το «θρυλικό» τρίποντο που έβαλε σαν σήμερα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης κόντρα στη Γαλλία,.

Σαν σήμερα: Το ημερολόγιο έγραφε 24 Σεπτεμβρίου του 2005 και η Ελλάδα αντιμετώπιζε στον ημιτελικό του Eurobasket την Γαλλία των μεγάλων αστέρων (Πάρκερ, Ριγκοντό, Ντιαό κλπ).

Η Ελλάδα έπαιζε την πρόκρισή της στον τελικό του Ευρωμπάσκετ της Σερβίας το 2005 έχοντας απέναντι της τη Γαλλία, που είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, καθώς ένα λεπτό πριν από τη λήξη ήταν μπροστά με επτά πόντους.Οι Γάλλοι δεν υπολόγισαν όμως στην ελληνική ψυχή, που ακόμη μια φορά έδωσε το «παρών».

Με τρίποντο που εκτέλεσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα τελευταία δευτερόλεπτα η Ελλάδα πέρασε μπροστά με 67-66, στέλνοντας τους «τρικολόρ» στο καναβάτσο και τη χώρα μας στον τελικό με τη Γερμανία.Σε αυτόν τον αγώνα το θρυλικό «βάλτο αγόρι μου» που ακούστηκε αυθόρμητα σαν προσευχή όπως ο ίδιος ο Βασίλης Σκουντής έχει εξηγήσει την ώρα που η μπάλα έφευγε από τα χέρια του Δημήτρη Διαμαντίδη, έχει μείνει στην ιστορία!

Ελλάδα (Γιαννάκης): Σπανούλης, Διαμαντίδης 7(1), Παπαλουκάς 10, Χατζηβρέττας 3, Ζήσης 11, Κακιούζης 3(1), Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Φώτσης 4, Ντικούδης 14, Παπαδόπουλος 15, Μπουρούσης.

Γαλλία (Μπερζό): Πάρκερ 20(2), Φοτού, Ριγκοντό 6, Ντιαό 14(2), Φ. Πιετρούς 8, Ντιαρά, Τζιφά, Μ. Πιετρούς 6(2), Ζελαμπάλ 7(1), Ζιλιάν 2, Σμιτ 2, Βάις 1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ